Türksat 5A bugün devreye alınıyor

8 Ocak’ta fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da katılımıyla bugün saat 14:00te Türksat AŞnin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacak.

Gündem Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 09:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 32 sn.
1032 okunma
Google News

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milli iletişim uydumuz Türksat 5A ile Türkiyede geleceğin iletişim altyapısının kurulacağını söyledi. Uzay Vatandaki çalışmalara ivme kazandıracağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, 5 Mayısta yörünge testlerine başlanan Türksat 5Anın test çalışmalarını başarıyla tamamladığını hatırlatarak, "Haberleşme uydumuz hizmete girdiğinde, Türkiye ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta-Batı ve Güney Afrikanın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadenizi kapsama altına alacak" dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.