Türkoğlu: İlk işimiz ‘Acil Eylem Planı’ yapmak olacak

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Europark Otel’de düzenlenen program ile projelerini tanıttı.

Bursa Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 12:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
47 okunma
Google News

100’ün üzerinde projesini basın mensupları ile paylaşan Türkoğlu, ‘Bursa’nın acil eylem planı yok. Bizim ilk işimiz Doğal Afetler Acil Eylem Planını yapmak olacak’ dedi.

 

Europark Otel’de düzenlenen kahvaltı programı ile çok sayıda basın mensubuyla bir araya gelen Türkoğlu, kentin sorunlarına yönelik hayata geçirmeyi planladığı projeleri tanıttı.

Türkoğlu, Doğal Afetler Acil Eylem Planını hayata geçireceklerini ifade ederek Yunuseli Havalanının bulunduğu yeri, ‘Afet Toplanma ve Afet Lojistik Havaalanı” olarak planlayacaklarını kaydetti.

Türkoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

“Bursa’nın Bir Doğal Afet Acil Eylem Planı yok. Kim diyor? Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meclis’te verdiğimiz soru önergesine cevabında diyor. İlk işimiz Doğal Afetler Acil Eylem Planını yapmak olacak. Yunuseli Havalanı’nın bulunduğu yeri; “Afet Toplanma ve Afet Lojistik Havaalanı” olarak planlayacağız. Mevcut pist 400 metre kadar uzatılarak hafif kargo uçaklarının inişine uygun hale getirilecek. Çadır ve konteynır kent oluşturulacak şekilde planlanıp, normal zamanlarda park, yeşil alan, koşu parkurları şeklinde rekreaktif alan olarak düzenlenecek. Yaşanması olası afet ve diğer kriz anlarında vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılayabileceği, özel araçlarını park edebileceği ‘Toplanma Merkezleri’ni acilen oluşturacağız. Bu alanlara ana şebekeden bağımsız elektrik, su, gaz, iletişim vb. hatlarını oluşturup bir köşesinde alet, jenaratör, projektör vb. donanım konulacak, depolar inşa edeceğiz.”

‘DİKİNE İMAR FURYASINA SON’

Kentsel Dönüşüme değinen Türkoğlu, “Rantsal Dönüşüm” olarak algılayan mevcut yönetimlerin aksine kentsel dönüşüm uygulamalarını amacına ve ruhuna uygun yapacağız. 2-3 katlı evleri yıkıp çok katlı, dikine imar furyası kentsel dönüşüm değildir, bu çarpık anlayış son bulacak. Çok riskli alanlarda kalan yapıların dönüşümüne öncelik vereceğiz. Bu alanlardaki dönüşümlere Belediye olarak müdahil olacak, ekonomik ve idari anlamda aktif katkı koyacağız” dedi.

‘KENT SİLÜETİ KORUNACAK’

Konuşmasını sürdüren Türkoğlu, “Dünyada her şehrin kendine ait bir dokusu ve silüeti vardır. Bu anlamda Bursa’nın kalabilen güzelliklerine, yeni güzellikler ekleyecek ve ortaya çıkacak yeni kent silüetini ve dokusunu koruyacak, asla da bozmayacağız. Gerek kentin anayasasının hazırlanmasında, gerekse zorunlu yeni imar planlamalarında, kararlarımızı, arazinin topografik durumuna ve zemin dinamiğine uygun bilimsel kriterler ve raporlamaların ışığında alacağız. Şeffaflığı esas alacağız. Bu nedenle dönüşecek yapıların dönüşmüş halindeki mimari projeleri ve görünümleri, dönüşümden önceki ve sonraki toplam inşaat alanları ve bağımsız bölüm sayıları önceden lanse edilecektir. Değişmesi durumunda, mutlaka hak sahiplerinin onayını alacağız. Dönüşüm nedeniyle nüfus artışı öngörülmesi halinde, imar planlarının bütünlüğünün bozulmaması için proje alanlarını genişleteceğiz. Sosyal ve altyapı alanlarının arttırılması için gerekli plan değişikliklerini önceden dikkate alacağız” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.