Türkiye'nin günlük koronavirüs rakamları açıklandı! Ölüm ve vaka sayısı...

Türkiye'de 28 Nisan tarihinde koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 92 artarak 2 bin 992'e, vaka sayısı ise 2 bin 392 artarak 114 bin 653'e yükseldi.

Gündem Yayın: 28 April 2020 - Tuesday - Güncelleme: 28.04.2020 19:07:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1564 okunma
Google News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 2292'ye, toplam vaka sayısının ise 114 bin 653'e yükseldiğini duyurdu.

 

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki koronavirüs vaka ve ölüm sayısına ilişkin son bilgileri verdi. Son 24 saatte 29 bin 230 test yapıldığını ve 2 bin 392 yeni tanı konduğunu belirten Bakan Koca, 92 hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Son rakamlarla birlikte Türkiye'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 2 bin 292'ye, toplam vaka sayısı ise 114 bin 653'e yükselmiş oldu.

 

BİR GÜNDE İYİLEŞEN HASTA SAYISI REKOR KIRDI

 

Bugün toplam 29 bin 230 test yapılırken 2 bin 392 yeni vaka tanısı koyuldu. Toplam vaka sayısı ise 114 bin 653 oldu. Bugünkü 5 bin 18 kişi ile birlikte toplam iyileşen sayısı 38 bin 809'a yükseldi. Toplam entübe hasta sayısının 845 toplam yoğun bakım hasta sayısının ise bin 621 olduğunu açıkladı.

 

"5 BİNDEN FAZLA HASTAMIZ İYİLEŞTİ"

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verilere ilişkin yaptığı paylaşımda, "Son 24 saatte 5 binden fazla hastamız iyileşti. İyileşen toplam hasta sayımız 40 bine yaklaştı. Yoğun bakım ve entübe sayısında düşüş sürüyor. Yeni vaka sayısı öngörülen seyirde. Çok yakında 1 milyon testi aşmış olacağız. Bu başarıyı riske atmayalım" ifadelerine yer verdi.

 

GÜNLÜK KORONAVİRÜS TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.