Türkiye'de de denenmişti! Korona aşısı askıya alındı

Sinovac adlı Çin şirketi tarafından geliştirilen ve Türkiye'de de denenen 'CoronaVac' adlı koronavirüs aşısının Brezilya'daki denemeleri askıya alındı. Brezilyalı yetkililer, 29 Ekim'de meydana gelen "ciddi bir ters etki" nedeniyle bu kararı aldıklarını açıkladı.

Gündem Yayın: 10 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 10.11.2020 15:37:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
677 okunma
Google News

Çin'de görülen ve yaklaşık olarak 1 yıldır devam eden koronavirüs salgınına yönelik henüz net bir tedavi yöntemi bulunamazken, aşı çalışmaları devam ediyor. Çin kökenli Sinovac şirketi de 'CoronaVac' adlı aşının denemelerini sürdürüyor. Endonezya ve Türkiye'de de denemelerin yapıldığı aşı için Brezilya'dan tedirgin edici bir haber geldi.

 

TERS ETKİ NEDENİYLE ASKIYA ALINDI

 

Gelen bilgilere göre aşının Brezilya'daki denemeleri askıya alındı. Brezilyalı yetkililer, 29 Ekim'de meydana gelen "ciddi bir ters etki" nedeniyle bu kararı aldıklarını açıkladı. Sağlık alanındaki düzenleyici kurum olan Anvisa, "ters etkinin" ne olduğuna ilişkin ayrıntı vermedi. CoronaVac adlı aşının denemeleri son aşamaya gelmişti.

 

BUGÜN BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

 

Brezilya'daki denemeleri gerçekleştiren Butantan adlı tıbbi araştırma enstitüsünün başkanı Dimas Covas, yerel medyaya denemelerin bir ölüm nedeniyle askıya alındığını söyledi. Ancak Reuters haber ajansına göre Covas, ölümün aşıyla bağlantısı olmadığında ısrar etti. Enstitünün bugün Türkiye saatiyle 17.00'de bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

 

AŞI DENEMELERİ ASKIYA ALINABİLİNİYOR

 

Eylül'de İngiltere'de de bir gönüllüde görülen ters etki nedeniyle başka bir Covid-19 aşısının denemeleri askıya alınmıştı. AstraZenaca ve Oxford Üniversitesi düzenleyici kurumun onayıyla birkaç gün sonra denemelere devam etmişti.

 

ŞİRKET HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

 

Sinovac'tan henüz açıklama yapılmadı. Aşı bir süredir acil kullanım programı kapsamında Çin'de insanlara bağışıklık kazandırmak için kullanılıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.