TDYTB Başkanı İrfan Tatlıoğlu: Türk dünyasını yakından takip ediyoruz

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği (TDYTB) tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde 17-19 Mayıs 2024 tarihlerinde Bursa’da “Uluslararası Katılımlı Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi” adı altında büyük bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Bursa Yayın: 13 Mayıs 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 13.05.2024 16:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
43 okunma
Google News

'Uluslararası Katılımlı Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi'nin lansman toplantısında konuşan Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Gündemi takip etmeye çalışıyoruz. Türk Tarihini takından takip etmeye çalışıyoruz ve ne işe yararız diye toplantılar yapıp gündem oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Etkinliğe Türki Cumhuriyetleri başta olmak üzere Asya ile Avrupa’dan 10 farklı ülke ve 50 farklı üniversiteden 100’e yakın akademisyen katılacak.

‘DESTEK ALARAK İSTİKAMET ALMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkanı İrfan Tatlıoğlu şunları söyledi:

“Bugün buralara geldik ve sizlere basın toplantısı yapıyoruz. Tripolice katliamı sonrasında Ankara’da büyük bir toplantı yaptık. Gündemi takip etmeye çalışıyoruz. Türk Tarihini takından takip etmeye çalışıyoruz ve ne işe yararız diye toplantılar yapıp gündem oluşturmaya çalışıyoruz. 4-5 yıllık yön belirlemeye çalıştık. Bu sene ilk yapmış olduğumuz Avrupa Türk tarihi ve Avrupalı Türkler. Ben bize destek olan Osmangazi Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne, Ankara’da Dışişleri Bakanlığı’ndan destek alarak istikamet almaya devam diyoruz. Yurt dışından gelecek 100 hocamız burada gezerken bir Bursalı olarak yakın davranmanızı istiyoruz. Bursa’yı güzel temsil etmek istiyoruz. Halk ve basın mensubu olarak onlarla ilgilenmemiz iyi olacak. Avrupalı Türkler çok önemli. Tarih diye birçok hikaye anlatılıyor. Tarihi hocalarımızdan dinleyin, ona göre istikamet belirlemeliyiz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.