'Sokağa çıkma yasağı ilan edilecek' iddiasıan flaş yanıt

İletişim Başkanı Altun, ortaya atılan sokağa çıkma yasağının geleceğine dair iddialara, "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor" şeklinde yanıt verdi.

Gündem Yayın: 17 March 2020 - Tuesday - Güncelleme: 17.03.2020 18:54:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
626 okunma
Google News

Çin'de ortaya çıkan ve 7 bini aşkın insan hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs, 10 Mart'ta Türkiye'ye de sıçradı ve bir haftada 47 vaka tespit edildi. Bu durum alınan önlemlerin artmasına sebep olurken, kamuoyunda sokağa çıkma yasağının geleceği iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialara İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan yalanlama geldi. Altun yaptığı açıklamada, vatandaşlar arasında sıkça dillendirilen bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

"SÖYLENTİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

 

Altun, "OHAL ilan edileceği, sokağa çıkma yasağı uygulanacağı, seyahat kısıtlaması getirileceği söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Cumhurbaşkanımız liderliğindeki bu mücadelede vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliğinin yanında özgürlüklerini de koruma sorumluluğumuz var'' dedi.

 

TÜRKİYEDE VAKA SAYISI 47

 

Tüm dünyada 7 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine sebep olan yeni tip koronavirüs geçtiğimiz hafta ülkemize de sıçradı. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ülkedeki vaka sayısının 47'ye yükseldiğini açıkladı. Ülkede henüz koronavirüs sebebiyle can kaybı yaşanmazken, virüse yakalanan vatandaşların durumunun iyi olduğu belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.