Sedat Yalçın: İlçe meraları satılıyor!

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın yerel seçimlere sayılı günler kala her hafta sürdürdüğü proje tanıtım toplantısını bu haftada gerçekleştiriyor.

Bursa Yayın: 04 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 04.03.2024 12:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
261 okunma
Google News

Köylerde bulunan meraların ilçe belediyeleri tarafından satıldığını ifade eden Yalçın, Hürriyet Köyü Mağdurlarını örnek olarak gösterdi.

‘MERALAR KİŞİSEL MÜLKİYETE KONU EDİLEMEZ’

Yalçın’ın konuşması şu şekilde;

“Meralar Büyükşehir yasası sonrası ne oldu? İlçe belediyeleri ne yaptı? O köyün, o merasının altyapısını, ilçe belediyesi katkı versin, köylülerin daha verimli kullanmasına katkı versin diye bırakıldı ilçe belediyelerinde, o merayı satsınlar diye bırakılmadı. Büyük bir yanlış oluyor şu anda. İlçe belediyelerimiz neredeyse hepsi harekete geçtiler. Bu meraları satıyorlar bir kaynak projesi gibi görüyorlar. Köy tüzel kişiliğine bağışlamışlar. Size hukuki altyapı olarak şunu söyleyeyim. Bir merak kanunu var. O mera kanununa göre mera statüsü olan bir yer kişisel mülkiyete konu edilemez. Çok net Anayasa gibi bir kanun var ortada. En önemli kanunlardan biridir. Hukukta büyükşehir kanunu çıktı. Mesela ikisi de kanunsa hangisi geçerli olacaktır. Bana göre doğru değil. Yani işin esası mera statüsünün kaybolmaması gerekiyor. Adam gelip buraya fabrika koyarsa ne yapacağız.”

‘HÜRRİYET KÖYÜ MAĞDURLARI CUMHURBAŞKANI’NA GİTTİ’

Konuşmasını sürdüren Yalçın, Karacabey Hürriyet aküyü Mağdurlarını anarak şunları söyledi;

“Büyükşehir yasasıyla ilçe belediyelerine devredilen yasaların yeniden kırsal kesimdeki hapsini gerçekleştirmek için gayret sarf edeceğiz. O köylünün hakkını hukukunu korumak istiyoruz. Yanlış bir iş yapıldı yani. Herkes bakın Cumhurbaşkanımıza kadar gittiler. Burada Karacabey’in Hürriyet köyü var. Cumhurbaşkanı diyor ki düzeltin. Kim düzeltecek? Kanun mu? Kim çıkardı bu kanunu?”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.