Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? Bilim Kurulu üyesi o tarihe işaret etti
Kafe ve restoranların açılması gibi normalleşme adımlarının değerlendirileceği Kabine toplantısı perşembe günü yapılacak. Kritik toplantıya günler kala konuyu değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, şubat ayını bekleyerek geçirmenin faydalı olacağını, adımların mart ayında atılması gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde alınan sıkı tedbirler sayesinde vaka sayılarında yaşanan düşüş devam ederken, eğitim başta olmak üzere birçok alanda normale dönüş konuşulmaya başlandı. Kafe ve restoranların ne zaman açılacağı merak konusu olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme adımlarının perşembe günü yapılması planlanan Kabine toplantısında değerlendirileceğini söylemişti.
KAFE VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
"Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt veren Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, işletmelerin şubat ayı sonrasında hastalık seyrine bakılarak açılmasının salgın güvenliği açısından daha uygun olduğunu söyleyerek "En azından Şubat ayını bekleyerek geçirmekte fayda var" dedi. Doç. Dr. Kayıpmaz, mutasyon tehlikesinin de kapıda olduğunu hatırlattı.
"HES KODU UYGULAMASI ZORUNLU HALE GELEBİLİR"
CNN Türk'te yer alan habere göre Doç. Dr. Kayıpmaz, normale dönüş aşamasında kapasitenin belli bir miktarına kadar müşterinin alınmasına izin verilebileceğini, kapıda HES kodu uygulamasının zorunlu hale getirilebileceğini de söyledi. Kayıpmaz, "Bu da bir aydan biraz daha fazla zaman istiyor. Mart ayında bunların gündeme gelmesi yerinde olacaktır" diye konuştu.