Resmi Gazete’de yayımlandı! O ürünlere getirilen ek vergiler kaldırıldı
2018 yılında bazı ABD menşeli alkollü içecekler, binek otomobil, yaprak tütün ve makyaj malzemelerinin de aralarında olduğu ürünlerin ithalatına getirilen ek vergiler (ek mali yükümlülükler) kaldırıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; 2018 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulanmasına dair karar, yürürlükten kaldırıldı.
Kararın, 1567 sayılı Kanunun 1'inci, 474 sayılı Kanunun 2'nci, 3283 sayılı Kanunun 2'nci, 4458 sayılı Kanunun 16'ncı, 22'nci ve 55'inci maddeleri ile 2976 sayılı Kanun ve 4067 sayılı Kanun hükümleri gereğince verildiği belirtildi.
Ek vergi uygulanan başlıca ürünler şu şekilde sıralandı:
- Pirinç (%25)
- Sert kabuklu meyveler (%10)
- Yaprak tütünü (%30)
- Etil alkol & alkollü içkiler (%70)
- PVC (%25), Poliamid (%5)
- Kozmetik & cilt bakım ürünleri (%30)
- Kağıt türleri (%10–25)
- Plastik eşyalar (%30)
- Binek otomobilleri (%60)