NOSAB’ta hedef 100. yılda 100 kadına istihdam!

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nin (NOSAB) 2023 yılı değerlendirmeleri ve 2024 yılı hedefleri açıklandı.

Bursa Yayın: 24 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.11.2023 14:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
55 okunma
Google News

NOSAB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Koçer, Hakan Gündoğdu, Özgür Yıldız ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Organizasyonda konuşan Başkan Gülmez, ‘100. yılda 100 kadına istihdam yapmak istiyoruz. Katılım çok az. Buradan destek istediğimizi açıklıyoruz’ diye konuştu.

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez ayrıca ekonomik olarak sanayicilerin oldukça kötü günler geçirdiğini açıkladı. Gülmez, “Sanayicilerde büyük sıkıntılar var. Bursa’da özellikle bizim NOSAB’ta bir çok firma 3. vardiyasını iptal etti. Hem maliyetler çok yükseldi hem de üretim elemanı bulamıyoruz” dedi.

2023 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Başkan Gülmez, “Kötü bir yıl geçirdik. Pandemi öncesi sıkıntılar başlamıştı sonra pandemi geldi. Ülkede yapılan yanlış ekonomi politikaları bizi perişan etti. Finansal kaynaklara ulaşamıyoruz. Ulaşsak bile maliyet çok yüksek. Yüzde 60-65 finans kaynağı hiç bir iş kolunda karşılayamıyor. Mutsuzluklar ülkesi olduk. Ücret ne kadar artsa bile alım gücü düştüğü için işçiler mutsuz. Yüzde 200 üretim maliyeti arttı ve biz işverenler de mutsuzuz. Şartel kapatan, kepenk indiren çok arkadaşımız var” diye görüşlerini bildirdi.

DOLAR 45 TL OLMASI LAZIM

Başkan Erol Gülmez gelecek yıl için ise, “2024 için de umutlu değiliz. Bu ülke ekonomik yönetimi ile ilgili. Sanayide çarklar iyi dönmüyor. İşler tıkırında değil. Mesela şu an Dolar 40 TL olursa maliyeti karşılar. Eğer Dolar 45 TL olursa para kazanırız” diyerek sözlerini tamamladı.

———————————————————————————————————

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.