Nilüfer Kadın Korosu ‘Gazzeli Anneler ve Çocuklar’ için söyledi

Nilüfer Kadın Korusu Şefi Dr. Aysel Gürel yönetimindeki koro ‘Gazzeli Anneler ve Çocuklar’ için Dünya Kadınlar Günü’ne özel duygu dolu konser gerçekleştirildi.

Sanat Yayın: 05 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 05.03.2024 10:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
97 okunma
Google News

Nilüfer Kadın Korosu ‘Gazzeli Anneler ve Çocuklar’ için çok sayıda anlamlı eserleri sanatseverler ile paylaştı.

‘NİLÜFER KADIN KOROSU ANLAMLI GECEYE İMZA ATTI’

Nilüfer Kadın Korosu verdiği konserle büyük takdir toplarken, bu kez de anlamlı bir geceye imza attı.

Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirilen konserle dev koro şarkılarını ‘Gazzeli Anneler ve Çocuklar’ için söyledi.

Aysel Gürel’in şefliğinde Nilüfer Kadın Korosu’nun anlamlı gecesine, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Zehra Altınöz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi, Nilüfer Belediyesi Kadın Meclisi, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) yöneticileri, Kent Konseleri yöneticileri, Otizim Çocukları Anneleri, Yunusemre Federasyonu, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda sanatsever davetli katıldı.

Program sözleri Aysel Gürel’e müziği Raul Mammadov’a ait olan ‘Yaşa Barış Kardeşlik’ adlı eserle konserine başlayan koro Yemen Türküsü ile devam etti. İzleyenlere Türk bayraklarının dağıtıldığı unutulmaz gecede koro performansıyla ayakta alkışlandı. 

Sahneye elinde Türk bayrağı ve Gazze bayrağı ile çıkan Aysel Gürel, “Savaşlar, katliamlar, kadın, çocuk, yaşlıya bakılmaksızın.
Barış içerisinde yaşamak varken, ülke yöneticilerinin hırsları, ülke politikaları ne yazık ki masum insanlara fatura edilmekte. Gazze, nice annelerin çocuklarını kaybettiği, nice çocukların annelerini kaybettiği ve halende devam etmekte olan. Unutmamalı, unutturmamalı” ifadelerini kullandı.

‘AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK’

Farkındalık yaratmak amacıyla bu geceyi düzenlediklerini dile getiren Gürel, “Aslında konserlerimiz çok keyifli, çok hareketli ve çok renkli geçer ama bugünün gündemi gereği farklı bir repertuvar yaptım sizler için. Halk müziğinden, sanat müziğinden ve popüler müziklerden örnekler sunacağız sizlere. Amacımız dikkat çekmek amacımız Gazze’deki masum insanları kimseye unutturmamak. Umuyorum ki amacımıza ulaşırız unutmayız unutturmayız. O masum canları unutturmamalıyız” dedi.

‘5 MAYIS ANNELER GÜNÜ KONSERİ’

Açıklamalarını sürdüren Gürel, “5 Mayıs anneler günü konserimiz var. Dansları ve kostümleri ile daha farklı bir konser olacak. Yine Merinos AKKM’de bu salonda olacağız. Tüm sanatseverleri konserimize bekliyoruz bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte sözleri Aysel Gürel’e müziği ise Raul Mammadov’a ait olan parçanın sözleri….

YAŞA BARIŞ KARDEŞLİK…
Gazze bombalanıyor,
Dünya sessiz kalıyor,
Kara bir leke gibi,
Tarih bunu yazıyor.
Nerde barış nutukları,
Nerde hak arayışları,
Siviller yok olurken,
Nerde insan hakları.
*
Elbet savaş bitecek,
Umutlar yeşerecek,
O masum çocukların,
Yüzleri hep gülecek.
Savaşlar unutulacak,
Dünya huzur bulacak,
Tüm insanlar birlikte,
Kardeşçe yaşayacak.
Yaşa yaşa yaşa
barış, kardeşlik,
Yaşa yaşa yaşa
barış kardeşlik.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.