Mustafa Dündar muhtarlarla iftar sofrasında buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, ilçe muhtarlarıyla iftar sofrasında buluştu.

Bursa Yayın: 13 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 13.03.2024 11:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
38 okunma
Google News

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine sayılı günler kala partilerin adayları da saha çalışmalarını hızlandırdı.

Bu doğrultuda vatandaş buluşmaları ve saha programları ile adından söz ettiren Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçesi’nde bulunan mahalle muhtarlarıyla iftar programında buluştu.

136 Mahallenin bulunduğu Osmangazi Belediyesi’ne bağlı mahallelerin muhtarları Dündar’ın düzenlediği iftar programına katıldı.

Osmangazi Meydanı’nda düzenlenen iftar buluşmasına, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın AK Parti Osmangazi Belediye Meclis üyesi adayları ve çok sayıda mahalle muhtarı katıldı.

‘OSMANGAZİ MEYDANI BURSALILARIN BULUŞMA NOKTASI OLACAK’

İftar programında konuşan AK Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, “Osmangazi Meydanı da tıpkı panorama gibi, macera Bursa gibi uzun yıllardan beri üzerinde çalıştığımız çok kapsamlı, bütçeli ve hakikaten bir kentsel dönüşüm ve Bursa’ya yeni bir fonksiyonuyla nefes aldıran bir proje olarak ortaya çıktı ve ikinci etabıyla devam edecek inşallah. Tabii uzun soluklu kapsamlı bir iş dedik 2010 yılında başladık biz bu çalışmalara. Kamulaştırma süreçleri, kamulaştırma sürecinden sonraki proje süreçleri, pandemi geldi, ardından deprem geldi. Yani çok ağır memleket sorunlarıyla, insanlık sorunlarıyla karşılaştık ama bu krizlere rağmen projemizi sürdürerek birinci etabın sonuna geldik. Bu vesileyle geçtiğimiz 15 gün içerisinde burada konserler düzenledik. 6 konser oldu düzenlediğimiz. Bizim çok tanıyıp bilmediğimiz genç jenerasyon, sanatçılar ama bütün gençlerimiz buradaydı. Belki 250 bin kişiyi ağırladık burada. Osmangazi Meydanı muhteşem bir eser oldu. Burası da nefes alınan bir yer. Burası Bursa’nın en önemli yeri. Bursa’nın merkezi ve ticaret bölgesi. Bursalıların buluşmamız olacak inşallah. Ramazan ayı belediyemizin her yıl bu tip etkinlikleri var. Günlük üç bin kişiye altı farklı iftar veriyoruz. Vatandaşların gelip geçtiği yerlerde kumanya veriyoruz. Ramazan’ı huzur içerisinde hep birlikte geçirelim. Allah oruçlarımızı kabul etsin” dedi.

‘MUHTARLAR EVİMİZ EKSİKTİ ODA OLDU’

Dündar’ın iftar programına katılan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Kıymetli belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ramazan’dq bizleri bir araya getirdiği için Rabbim tutacağımız oruçları, yapacağımız ibadetleri katında kabul etsin. Değerli muhtarlarımız, Osmangazi Bursa’nın kalbi, merkezi. Türkiye’deki birçok ilden elli küsur ilden büyük bir ilçe. Dolayısıyla buralarda hizmet etmek gerçekten kolay değil. Ve bu başarıyı 3 dönemdir gerçekten ortaya koyan, bugün de bir ustalık eseri olan Osmangazi Meydanı’nda bizi bir araya getiren Mustafa Dündar Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu dönem gerçekten çok aslında Bursa açısından Osmangazi açısından çok önemli olan manevi şahsiyetlerimizden, Üftade Hazretleri’nin hemen yanı başındaki o dönüşüm de aslında çok önemlidir, çok anlamlıdır. Hisar projesiyle birleştirerek oradaki tarihi algıyı daha da gün yüzüne çıkartarak Osmangazi’nin o tarihi kimliğinin Allah’ın izniyle sadece Türkiye değil uluslararası alanda da biz ön plana çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan bir eksiklik yine geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Muhtarlar evimiz eksikti. Onu da Gökdere Millet Bahçesi’nden Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’la birlikte gerçekten Bursa’ya yakışır, sizlere yakışır bir muhtar evini hayata geçirmiş olduk. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz tekrar” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını sürdüren Özen yerel seçimleri işaret ederek, “Bir seçim arefesindeyiz elbette muhtarlarımızı seçeceğiz, ilçe belediye başkanlarımızı seçeceğiz, büyükşehir belediye başkanımızı seçeceğiz. Elbette 14 Mayıs’ta Allah’a hamd ediyoruz Türkiye’yi bir uçurumun kenarından aldı bu milletin feraseti. Masa etrafında toplananların birbirine neler yaptığını seçimden sonra birbirlerine nasıl hakaret ettiklerini, nasıl gizli ve kirli pazarlıklar içinde olduklarını hep birlikte gördük, görüyoruz. Dolayısıyla bunların ne ülkeye ne bu şehre dair duyacakları hiçbir eser ve değer yoktur. Bursa’da üç tane belediye yönetiyorlar. Hep birlikte görüyoruz. O yüzden inşallah otuz bir Mart’ta da biz inşallah büyükşehirde Alinur Aktaş Başkanımızla Osmangazi’den Mustafa başkanımızla durmak yok yola devam diyeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.