Murat Saraçoğlu açıkladı: 2023 yılında Bursa’ya 1.5 milyon turist geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Şubesi, ‘Eğit-İstihdam Et’ ile ‘Herkes şehrinin bir günlük turisti olsun’ ana başlığı altında hem 2023 yılı değerlendirmeleri hem de yeni hedefler için basın toplantısı düzenledi.

Bursa Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 13:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
64 okunma
Google News

TÜRSAB Güney Marmara Şubesi’nin gerçekleştirdiği değerlendirme ve proje tanıtımı basın toplantısında Başkan Murat Saraçoğlu, “2023 yılı Bursa Turizm verilerine göre 366 bin yabancı ve 1 milyon 215 bin yerli turist olmak üzere toplam 1 milyon 581 bin turiste ev sahipliği yaptı” dedi.

Almira Otel’de gerçekleştirilen organizasyona TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, yönetim kurulu üyeleri Erol Bodur, Nihal Gak, Gülşen Erice, Engin Balta, Ekrem Aladağ, Muhammet Tamdeğer, Kağan Beğenilir, Burcu Erkmen, Nilay Demirayak, Ceyhun Şentürk ve Zeynep Karahan ile birlikte çok sayıda basın mensubu katıldı.

2023 yılının değerlendirmelerini yapan TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, “TÜRSAB olarak pazar alanlarımızı geliştirmek için çalışmalarımızı yürüttük. Asya ve Ortadoğu gibi ülkelere açılmak için yürüttük. Ortadoğu Pazarı’ndan nasıl faydalanabiliriz diye yürütmeye çalışıyoruz. Güçlü pazar alanına sahip olmanız ve bölgenizi çok iyi ifade etmeniz gerekiyor. Bilimsel temeli olan stratejilerle yürümeye çalışıyoruz” diye konuştu.

GECE KONAKLAMADA ORTALAMA RAKAM 1.8

Başkan Murat Saraçoğlu Bursa’nın 2023 yılı konaklama verileri hakkında bilgiler verdi. Saraçoğlu, “Bursa’nın konaklama verilerini paylaşmak istiyorum. Öncelikle 323 otel var. Bunların 13’ü 5 yıldız, 35’i 4 yıldız ve 42’si de 3 yıldız oteller. Bursa’da 13 bin 758 oda ve 28 bin 429 yatak kapasitesi mevcut. 2023 yılında şehirde yabancı turist sayısı 366 bin 226, yerli turist 1 milyon 215 bin 638 olmak üzere toplam 1 milyon 581 bin 864 oldu. Gece kalma rakamı ise ortalama 1.8 olarak kayıtlara geçti. Bursa’da otellerin doluluk oranı ise yüzde 30-35 arasında gerçekleşti” şeklinde konuştu.

 

YENİŞEHİR İÇİN HAC MERKEZİ PLANI

TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, Yenişehir Havalimanı hakkında bilgi ve projelerini de anlattı. Saraçoğlu, “2023 yılında Yenişehir Havalimanı’nı iç hatlardan 173 bin 947, dış hatlardan 21 bin 468 yolcu olmak üzere toplam 195 bin 415 yolcu kullandı. Yenişehir Havalimanı sürekli eleştirilen bir yerdir. İç hatlarda 373 bin küsür yolcu iniş yaptı. Toplamda 195.415 yolcu almıştır. Havalimanı işletmeciliği ağır maliyetleri olan bir sektör. Bursa’da Yenişehir’in etkin hale gelmesi çok büyük katkı sağlar. Fakat istediğimiz alımı gerçekleştiremezsek çok maliyetli olur. Bizim TÜRSAB olarak önerimiz bölgenin hac-umre havalimalı olmasıdır. Hacıların rahat bir şekilde Yenişehir Havalimanı’na gelip oradan gitmeleridir. İnanç turizmi açısından büyük önem taşıyabilir” dedi.

 

‘EĞİT-İSTİHDAM ET’ PROJESİ!

Sektörde nitelikli personel eksiği olduğunu dile getiren TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu son olarak ise, “Sektörün öncü kuruluşları, birlikleri bunlara çözüm üretmeli. Biz kendimizi sorumlu ilan ettik ve Eğit-İstihdam Et projesi başlattık. Turizme gönül vermiş, tanıyamamış insanları eğitmek istiyoruz. Buna çok kıymet veriyoruz. Mart ayında projemiz yürürlüğe girecek. Amacımız turizmi Bursa’da geliştirmek ve iyi kadrolar geliştirip acentalarımıza katmak. Her yıl 2 kurs açıp bunu yapmak istiyoruz. Akademisyenler ve meslektaşlarımızın vereceği eğitimlerle sınav yaparak sektöre kazandıracağız. Havacılık sisteminde de çalışmak için setifikaları Bursa’da gençlerimize vermeye başlayacağız. Ülkesini yurtdışına tanıtmak, katkı koymak isteyen hedefli gençlerimizi de bu projede buluşturacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.