Misket büyüklüğünde dolu yağdı

Bursa'nın Osmangazi ve Mudanya ilçeleri yağan misket büyüklüğündeki dolu ile beyaza büründü.

Bursa Yayın: 27 April 2023 - Thursday - Güncelleme: 27.04.2023 15:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
85 okunma
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bursa için dolu, sel ve kuvvetli yağış uyarısının ardından merkez Osmangazi ile Mudanya ilçelerinde misket büyüklüğünde dolu yağdı. Yağan dolu ile cadde ve sokaklar beyaza büründü. Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi'nde şiddetli dolu yağışı ağaçlardaki çiçeklerin dökülüp, filizlerin kırılmasına sebep olurken, çiftçilerin dolu sırasındaki zor anları da kameraya yansıdı.

Osmangazi Ziraat Odası Başkanı İsmail Altınkaya, dolu yağışının Dereçavuş, Çağlayan, Gündoğdu, Armutköy ve Dürdane Mahallesi'nin bir kısmını içerisine alarak Hamitler'e doğru devam ettiğini belirtti. Altınkaya, "Şu an için ilçe tarıma müracaat eden bir çiftçimiz yok. Meyveler daha çiçek aşamasında olduğu için zarar belli değil. Bir hafta içerisinde belli olur" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.