Minteks’ten sanata akademik yatırım

Minteks Şirketler Grubu, belirli sanat faaliyetlerine yatırım yapmak ve de yeni sanatçılar yetiştirmek için MinteksSanat Akademi’nin kapılarını açtı.

Sanat Yayın: 11 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.12.2023 11:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
69 okunma
Google News

Minteks Şirketler Grubu Başkanı Özkan İrman, “Eğitim kolundaki markamız ve de Bursa’nın en yenilikçi kurs merkezi Minör & Majör Eğitim Kurumları bünyesinde, sanatın gücünü her alanda hisseden ve de sanatla büyüyen nesiller yetiştirmek için yola çıktık,” dedi. MinteksSanat Akademi’de eğitim almak isteyenler her biri alanında deneyimli kadrosu ile enstrüman eğitimleri, güzel sanatlara hazırlık, bale, yaratıcı drama ve seramik olmak üzere sekiz branştaki kurslardan yararlanabilecek.

Bünyesindeki markalarıyla, konforlu yaşam alanları ve yüksek marka kalitesiyle hizmet sunmak hedefi ile çalışmalarını yürüten Minteks Şirketler Grubu, belirli sanat faaliyetlerine yatırım yapmak ve de sanatla büyüyen nesiller yetiştirmek için MinteksSanat Akademi’yi açtı.

Minteks Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman, “Minteks Şirketler Grubu olarak kurulduğumuz günden beri kültür ve sanata olan sevgimizi ve bağlılığımızı, yürüttüğümüz ve destek verdiğimiz projelerimizle göstermeye çalışıyoruz. Sanat, insanlığın en eski ve en güzel ifade biçimlerinden biridir. Biz de bu güzellikleri paylaşmak için bu yıl içerinde Majör Tiyatro topluluğumuzla sosyal sorumluluk projesi olarak “Müzikli Miras” oyunumuzu gönüllü oyuncularımızla sahneye koyduk. Gördüğümüz ilgi ve sanatseverlerle yarattığımız destek sanatın gücünü bir kez daha hissetmemize vesile oldu. Sanatın etkisini özellikle eğitim alanında da göstermek ve de toplumsal farkındalığı arttırmaya katkı koymak amacıyla bir adım daha atarak Minör & Majör Eğitim Kurumları bünyemizde MinteksSanat Akademi’yi açtık,” dedi.

 

EN YENİLİKÇİ KURS MERKEZİYİZ 

Minör & Majör Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Figen Ural ise Minteks’in eğitim kolundaki yatırımı ve eğitim sektöründeki yirmi beş yılı aşkın tecrübelerinin iş birliğiyle beş yıl önce eğitim sektörünün öncü markalarından biri olmak hedefiyle yola çıktıklarına dikkat çekti. Ural sözlerine, “Özlüce Merkez Şubemizle birlikte bu yıl FSM Şubemizin kapılarını açtık. Ortaokul ve lise öğrencilerine tüm branşlarda kurslar veriyor, güçlü adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Gelecek nesilleri en nitelikli şekilde topluma kazandırmak vizyonumuzu; sanatın gücünü her alanda hisseden ve de sanatla büyüyen nesiller yetiştirmek için FSM Şubemiz içerisinde açılan MinteksSanat Akademi ile taçlandırıyoruz. Öğrencilerimiz için yapılan her yatırımın bu ülkenin yarınını değiştirmeye yönelik olduğunu bilincindeyiz. Bursa’nın en yenilikçi kurs merkezi olarak ayrıca sanat dolu bir eğitimle öğrencilerin hayallerine eşlilik etmekten mutluluk duyuyoruz,” şeklinde devam etti

SEKİZ BRANŞTA EĞİTİMLER

MinteksSanat Akademi Koordinatörü Selin İrman ise her biri alanında deneyimli kadroları ile sekiz branşta eğitimlerin başladığını belirtti. “Hayat Senin, Sanatçısı Sensin!” mottosu ile yola çıktıklarını anlatan Selin İrman, akademide hayatın her anında sanatseverlere ve öğrencilere eşlik edecek bir seçeneğin olduğunu belirtti. İrman, eğitim verilen branşlar hakkında şöyle bilgi verdi. 

“Enstrüman eğitimlerimiz şu anda Piyano, Yan Flüt, Ukulele seçenekleriyle ilerliyor. Akademimizde şan (ses eğitimi)ile güzel sanatlarave müzik bölümlerine hazırlıkyetenek sınavlarına hazırlıkkursu verilmektedir. Çocukların hayal gücünü, yaratıcılığını, merakını ve empati duygusunu teşvik eden yaratıcı dramabir diğer branşımız. Çocuklar ayrıca beden estetiğinin geliştiren baledersini de deneyimli hocalarımız ile alıyor. Sanat ve zanaatın eşsiz buluşmasına eşlik eden seramik atölyeleri ise hem yetişkinler hem de çocuklar için açıldı. 

Diliyoruz ki MinteksSanat Akademi bünyesinde; sanatın her dalında düzenlenecek sergiler, atölye çalışmaları, konserler ve diğer sanat etkinlikleriyle sanatseverleri ağırlamaya devam edelim. Birbirimize destek olacağımız, ilham alacağımız ve yeteneklerimizi keşfedeceğimiz nice çalışmalar yapalım.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.