Meteoroloji'den korkutan kuraklık haritası! Bursa son 3 ayda...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü korkutan kuraklık haritasını yayınladı. Haritaya göre Orta Karadeniz olağanüstü ve çok şiddetli kuraklık riskinde yer alıyor. bursa ise 24 aylık kuraklık haritasında orta kuraklık ve hafif kuraklık diliminde görülüyor...

Yayın: 05 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 05.12.2020 15:05:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1889 okunma
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü korkutan kuraklık haritasını yayınladı. Haritaya göre Orta Karadeniz olağanüstü ve çok şiddetli kuraklık riskinde yer alıyor.

 

Harita gelecek için de düşündürdürücü bir tabloyu gözler önüne seriyor.

 

 

Ağustos ve ekim aylarını kapsayan haritada 'çok şiddetli kuraklık' yaşandığı görülüyor.

 

BURSA'DA KURAKLIK RİSKİ ARTIYOR

 

Meteoroloji tarafından 3-6-9-12 ve 24 aylık dilimlerle hazırladığı kuraklık haritasında, orta kuraklık ve normal kuraklık dilimleri arasında yer alıyor.

 

BURSA'DA SON 3 AY

 

Buna göre Bursa'da Ağustos 2020 ile Ekim 2020 tarihleri arasında kuraklık normal ve hafif kurak dilimine girdi... Çevre illerdeki kuraklık riski ise haritada yer aldı.

 

 


BURSA'DA SON 6 AY

 

Haritaya göre son 6 aylık ölçümlerde ise Mayıs 2020 ile Ekim 2020 tarihleri arasında Bursa hafif nemli ve normal kurak seviyelerinde yer aldı.

 


BURSA'DA SON 9 AY

 

Meteorolojinin SPI (Standardized Precipitation Index) Metodu ile yaptığı ölçümlere göre hazırlanan haritada son 9 aylık dönemde Şubat 2020 ile Ekim 2020 tarihleri arasında Bursa'da kuraklık seviyesinin yine Normal ve Hafif Nemli olduğu görüldü. 

 

 

BURSA'DA SON 12 AY

 

12 aylık ölçümde  Kasım 2019 ve Ekim 2020 döneminde ise tablo biraz daha vahimleşerek Normal ve Hafif Kuraklık seviyelerinde gözlemlendi.

 

 

BURSA'DA SON 24 AY

 

 

Son 24 ayın Kasım 2018 ve Kasım 2020 aylarının değerlendirildiği haritada ise Bursa, Normal Kuraklık seviyesinin altına düşerek bu kez Orta Kuraklık ve Hafif Kuraklık diliminde yer aldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.