Koronavirüste flaş ‘ilk vaka’ iddiası!

Koronavirüsü ilk kapan ve pandeminin yayılmasına neden olan kişinin yarasa örnekleri toplayan Çinli bir bilim insanı olabileceği iddia edildi.

Gündem Yayın: 14 August 2021 - Saturday - Güncelleme: 14.08.2021 17:30:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
682 okunma
Google News

Dünya Sağlık Örgütününün Covid-19un kökenini araştırması için gönderdiği heyetin başındaki isim olan Dr. Peter Ben Embarek, olasılığı yüksek hipotezlerden birinin bir laboratuvar çalışanının saha çalışması sırasında virüse maruz kalmış olabileceği olduğunu belirtti.

Danimarka merkezli TV2 televizyonunda yayınlanan bir belgeselde Embarek, Çinli otoritelerle sorun yaşamamak için DSÖ heyetinin resmi raporda laboratuvar sızıntısını "ihtimal dışı" olarak tanımlamak zorunda kaldığını açıkladı.

Embarek, ekibin Çinlilerle bir çıkmaza girdiğini ve Pekinin laboratuvar sızıntısı ihtimalini sadece konunun daha fazla araştırılmasına yönelik tavsiyede bulunulmaması halinde sonuç raporuna girmesine izin vereceğini söylediğini aktardı.

Embarek "Muhatabım bu senaryoyu rapora özel inceleme tavsiyesinde bulunmadığı takdirde eklemeyi kabul etti. Konuyu daha fazla uzatmamızı istedi," ifadelerini kullandı.

Fakat Embarek, virüsün bir laboratuvar çalışanına sahada bulaşmış olabilmesini ihtimal dahilinde gördüklerini vurguladı.

Çin'e baskı artıyor

Laboratuvardaki çalışmaların belgelerine erişim sağlaması ve derin bir soruşturmaya izin vermesi için Çin üzerindeki baskı giderek artıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.