Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır basın emekçilerini ağırladı

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın emekçileri ile kahvaltı programında buluştu. Tanır düzenlenen programda Kestel Belediyesi’nin 5 yılını değerlendirerek ilçeye kazandırılan hizmetleri sıraladı.

Bursa Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 11:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
124 okunma
Google News

Kestel Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Merinos Göl Park’ta düzenlenen kahvaltı programı ile Bursa basınını ağırladı.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında belediye meclis üyeleri yer alırken, AK Parti’nin İlçe Başkanı Nesri Demir ve yönetiminden katılımın olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Bursa’da türlü zorluklarla mesleğini icra etmeye gayret gösteren basın emekçilerini unutmayan ve bu özel günü sabah saatlerinde düzenlenen kahvaltı programı ile kutlayan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, 2024 yılını ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Kestel Belediyesi’nin 5 yılını değerlendiren Tanır, belediye olarak ilçeye kazandırılan hizmetleri sıraladı.

Geçtiğimiz haftalarda şehit düşen askerlerimizi ve Filistin’de hayatını kaybeden gazetecileri anarak konuşmalarına başlayan Tanır’ın açıklamaları şu şekilde;

“Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum. Bir taraftan geçtiğimiz haftalarda şehitlerimiz vardı. Şehitlerimize tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum. Gazeteciler olarak da başta Filistin olmak üzere orada şehit olan gazeteci çalışanlarımız vardı, onları da rahmetle anarak sözlerime başlamak istiyorum.”

‘MESLEĞİMİZİ HALKIMIZA HİZMET OLARAK YANSITTIK’

Konuşmasını sürdüren Tanır, “Biliyorsunuz 2019 yılından bu yana 5 yılı geride bırakırken bir önceki dönemde 5 yıllık ilçe ve meclis üyeliği dönemimizdeki birikimlerimiz ile mesleğimizi icra etmiş olduğumuz Kestel’de bunu halkımıza hizmet olarak yansıtmaya çalıştık. Siyaseten yönetici olarak bir şeyler yapmış olsanız da kendinizi anlatamadığınız sürece ama bundan da önemlisi bizler için ortaya koymuş olduğunuz iş ve işlemlerinizin vatandaşlarımız tarafından benimsenmediği sürece yapmış olduğumuz işlerin hiçbir manası yok. Bunu biliyoruz hepimiz. Şükürler olsun şunu gördük ki içimiz Kestel 5 yıl boyunca yapmış olduğumuz hizmetlerle gerek anketler, gerekse sahadaki hemşehrilerimizle buluşmalarımızda projelerimizde olumlu geri dönüşler verdiler. Bu bizi vicdanen rahat kılıyor. Bütçe olarak beş yıla geride dönüp baktığımız zaman yüzde 100’lerin üzerinde gelir ve giderde gerçekleşme bütçesinin yanında mayıs ayı içerisinde bir toplu açılış gerçekleştirmiştik. Beş yüz milyonun üzerinde bir yatırımı, dört projeyi Sayın Bakanımızın katılımıyla bir açılış gerçekleştirmiştik. Meydanımız başta olmak üzere geçmiş dönemin en önemli projelerinden bir tanesi hemşehrilerimiz tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Belediyemizin bize emanet olduğu personelimizin, tüm imkanlarımızı, bütçemizi doğru bir şekilde kullandığını, 2019 seçimlerinde vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz seçim vaadimiz olan seçim beyannamemizin yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Teşkilatımızla meclis üyelerimizle, büyükşehirimize, milletvekillerimizle, her birisine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bu manada” dedi.

‘GENÇLERİMİZ BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ’

İlçede yaşayan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için spora ve gençlerin ilgi duyduğu etkinliklere önem verdiklerinin altını çizen Başkan Tanır, Kestel’de 2 bin 500’ün üzerinde çocuğun farklı branşlarda spor yaptığını ifade etti.

Tanır konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Malumunuz talepler sonsuz. Tamamının yerine gelmesi gibi bir şey söz konusu değil ama bir kere daha ifade ediyorum. Hemşehrilerimizin yüzündeki o güler yüz bizim için arkadaşlarımız için olmazsa olmaz. Bu manada evde bakım hizmetleri başta olmak üzere doktorumuz ve sağlık hizmetlerimizi güçlendirdik, ekibimizle birlikte, gerek çalışan personelimiz gerekse ekipmanımızla daha iyi bir şekilde evde bakım hizmetleri başta olmak üzere hemşehrilerimizin klasik hastane hizmetlerinin ötesinde evine gidip büyükşehirimizle birlikte yanlarında olmaya çalıştık. Gençlerimiz bizim olmazsa olmazımız. Caydırıcılar, kötü alışkanlıklar fazlaca geçmiş dönemlere baktığınız zaman sporda elimizdeki bizim gençlerimizi sağlıklı, güzel ortamlarda tutabilmemiz için en önemli enstrümanlardan bir tanesi başta Kestel Belediyesi olmak üzere belediyemizde bu dönem iflas ettiğimiz Gençlik Spor Müdürlüğümüzden 2 bin 500’ün üzerindeki ilçemizdeki çocuğumuz farklı branşlarda spor yaptılar. Sağlam vücut. sağlam kafada bulunur. Spor felsefesiyle ilçemizde amatör sporcu başta olmak üzere toplumumuzun her yaş, her kesimindeki hemşerilerimizin kendilerini ifade edebilecekleri sağlıklı bir ortam sunmaya çalıştık. Tesislerimiz genel manada geçmiş dönemlerden yeterli sayıdaydı ilaveler yapmaya çalıştık.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.