İran'da Kasım Süleymani'nin ölüm yıl dönümünde patlama

İran'da Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde Kirman kentindeki mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında meydana gelen art arda iki patlamada can kaybı 103'e yükseldi.

Yayın: 03 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.01.2024 17:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
179 okunma
Google News

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde Kirman kentindeki mezarı yakınında meydana gelen patlamada can kaybı arttı. Kirman Acil Servisler Kurumu Başkanı Muhammed Saberi, art arda meydana gelen iki patlamada hayatını kaybedenlerinin sayısının 103'e yükseldiğini, yaralı sayısının ise 141 olduğunu duyurdu. İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi ise yaralıların durumunun ağır olduğunu, ölü sayısının yükselebileceğini belirtti.


Patlamaların "terör saldırısı" olduğu açıklandı

Kirman Acil Servisler Birimi tarafından yapılan açıklamada ise patlamanın bir "terör saldırısı" olduğu ve Süleymani’nin mezarına giden yol üzerinde iki farklı noktaya bomba konulduğu aktarıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.