İmamoğlu'nun ulaşım zammının ardından sildiği video dikkat çekti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da toplu ulaşıma yapılan 35'lik zammın ardından seçim vaadi olarak Youtube hesabına yüklediği 'indirimli ulaşım' videosunu yayından kaldırdı. Söz konusu videoda "Anneler, çocuklar, belediye hizmetlerinde gönüllü çalışanlar ücretsiz kullanacak. 25 yaş altı gençlere 40 indirim" gibi ifadeler yer alıyor.

Gündem Yayın: 08 February 2020 - Saturday - Güncelleme: 08.02.2020 11:28:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
620 okunma
Google News

İstanbul'da Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) kararıyla toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. Özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 liradan 3,50 liraya yükseldi. İstanbul'da ulaşıma zam haberleri gelirken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Youtube kanalındaki ulaşım ücretlerine indirim videosunun silinmiş olması dikkatlerden kaçmadı.

 

İstanbul'da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 zam yapıldı. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (İSTESOB) talebi üzerine AKOM'da yapılan UKOME toplantısında, elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılması kararı alındı.

 

"OTOBÜS ESNAFI ZOR DURUMDA"

 

İSTESOB Başkanvekili Engin Türkmen,  yaptığı açıklamada, 2017'den bu yana zam alamadıklarını belirterek, 3 bin otobüs esnafının enflasyon ve giderler sebebiyle zor durumda olduğunu ifade etti.

 

AKOM'da dün yapılan UKOME toplantısında taleplerini aktardıklarını dile getiren Türkmen, "Biz toplantıda hazırladığımız üç yıllık maliyeti çıkardık. Bu da yüzde 105'e tekabül ediyor. Otobüslerin fiyatı bile bu sürede 400 bin liradan 1 milyon liraya çıktı. Belediye de bizim önümüze yüzde 35'lik bir zam oranı koydu. Karar oy çokluğu ile kabul edildi. Yüzde 35 rakamı bazılarına çok gelebilir ancak biz üç yıl zam almadık. Yıllık yüzde 10 gelse yine aynı olacaktı. Bizim de çocuklarımız kullanıyor. Biz siyasi kavga tarafı değiliz" diye konuştu.

 

MARMARAY DIŞINDA HER YERDE GEÇERLİ

 

Zammın Marmaray dışında İstanbul Kart kullanılan özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında geçerli olacağını bildiren Türkmen, 2 lira 60 kuruş olan ücretin 3 lira 50 kuruşa, öğrenci aylık kartının ise 40 liradan 50 liraya çıkacağını aktardı.

 

İMZALARIN ARDINDAN HAYATA GEÇECEK

 

Türkmen, kararın, resmi imzaların tamamlanması sonrasında İstanbul Kart'la ilgili teknik işlemlerin yapılmasının ardından hayata geçmesini beklediklerini bildirdi.

 

İSTESOB Başkanvekili Türkmen, 31 Aralık'ta dolan sübvanse oranlarının da 6 ay uzatıldığını hatırlatarak, haziran ayından sonra sübvanselerin kaldırılacağını kaydetti.

 

İMAMOĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN HAREKET

 

İstanbul'da toplu taşıma için alınan zam kararı kamuoyunda tartışılırken İBB Başkanı İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir hareket geldi. Başkan İmamoğlu, aktif olarak kullandığı Youtube kanalından bir videoyu kaldırdı. Söz konusu video, İstanbul seçimlerinden önce kanala yüklenmişti ve toplu ulaşımda yapılacak indirimleri anlatıyordu. Söz konusu videoda "Ulaşıma harcanan para azalacak. Anneler, çocuklar, belediye hizmetlerinde gönüllü çalışanlar ücretsiz kullanacak. 25 yaş altı gençlere 40 indirim. Aylık abonelik 85 TL yerine 50 TL, ücretsiz aktarma" ifadeleri yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.