İmamoğlu yeniden aday olacak mı?

Haliç Kongre Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yol haritasını açıkladı.

Siyaset Yayın: 15 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 15.08.2023 12:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
104 okunma
Google News

”Hayatım boyunca koltuğa değil hep bir misyona talip oldum” diyen İBB Başkanı İmamoğlu yol haritasını açıkladı.

Haliç Kongre Merkezi’ndeki basın toplantısında konuşan İmamoğlu, ”İstanbul’a mühürlüyüm” dedi. Bu açıklamasından yeniden İstanbul’a aday olacağını belirten İmamoğlu,

”Seçimlerde İstanbul’u hep birlikte yeniden kazanmak için bir araya gelmeliyiz. İBB’nin yeniden kazanılması için bir araya gelmeliyiz. Beraberce hareket etmemiz gerekiyor. 2019 seçimleridndeki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Bu meselenin poartiler üzeri bir mesele olduğunu anlatacağıma yürekten inanıyorum. CHP’li yol arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; Mayıs 2023 seçimlerindeki hayal kırıklığı beni çok derinden üzmüştür. Bunu pek çok vesileyle dile getirdim. Halkımızdan hayal kırıklığı için özür dilerim. Bu hayal kırıklılığının sebebi ise yenilginin sorumluluğunun yeterince üstlenilmemesidir. 28 Mayıs’tan sonraki tavır seçmenleri anlamaktan uzak. Partinin değişimi ve dönüşümü siyasi hayatımın en büyük misyonudur. Artık CHP seçim kaybedemez. Kaybetmemeli. CHP 2.parti olmaktan övünemez.”’

İşte Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar:

”İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır”

4 yıl boyunca İstanbul, Türkiye’nin ufku olmuştur”

”İstanbul’un sorunlarını çözmek, Türkiye’nin sorunlarını çözmek demektir”

”İstanbul’un devasa sorunlarını çözmek Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin bir sınav yeri, bir laboratuvarıdır”

”Aziz şehrimizdeki ihmale dilmiş, onlarca yıl çözülmemiş onlarca sorunları tek tek not edip kalıcı bir şekilde çözüm üreterek Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözüleceğini gösterdik. Göstermeye de devam ediyoruz.”

”Kendimi İstanbul’a mühürledim”

”Ben koltuğa değil hep bir misyona talip oldum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.