İGD üyeleri İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’la buluştu
Bursa İnternet Gazetecileri Derneği, “Başkan ile İnternet Medyası Buluşuyor” programının ikincisini İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile gerçekleştirdi. Bütçesini 4 yılda 2,5 kat artırarak kaynağı yatırıma dönüştüren Türkiye birincisi İnegöl, dijitalleşme noktasındaki hizmetleriyle de öncü konumda.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa İnternet Gazetecileri Derneği üyelerini İnegöl’ün şifalı incisi Oylat’ta Çağlayan Otel'de ağırladı.
Gazetecilerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçede ilk olarak samimiyet ve doğallık görüleceğini vurguladı. İnegöl’e dair bilgiler veren Başkan Taban, 280 bin nüfuslu ilçede 20 bin Suriyeli, 5 bin de Ahıskalı ve diğerleri olmak üzere toplam 305 bin gayriresmi nüfus olduğunu söyledi. Turizm alanındaki en kıymetli markalardan birinin Oylat olduğunu ifade eden Başkan Taban, Oylat'ın İnegöl turizmindeki önemine dikkati çekti.
SAMİMİYET VE DOĞALLIK
İnsan odaklı çalışan, samimi gayretli ve tevazulu bir ekiple birlikte çalışmaktan onur duyduğunu söyleyen Başkan Taban, İnegöl'ün 36'ncı belediye başkanı olarak görev yaptığını belirterek, her alanda işin içinde yenilikçi ve inovatif bir ekosisteme dönülmesi üzerine bir çabaları olduğunu anlattı.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, iş başına geldiği 2017 yılında 129 milyon liralık yerel yönetim bütçesini 4 yılda 2,5 katına çıkararak kaynağı en fazla oranda yatırıma dönüştüren belediye olmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi.
"KAYNAĞI EN FAZLA ORANDA YATIRIMA DÖNÜŞTÜRDÜK"
Hedeflerinin bütçeyi yüzde 60 ile 80 oranlarında yatırımlara çıkarmak olduğunu ifade eden Başkan Taban, "Bizim personel giderlerimiz yüzde 11-12 bandında. 2017 yılında bütçemiz 129 milyon lira iken, 2018'de bu rakam 165 milyon liraya, 2019'de 180 milyon liraya, 2020 yılında 200 milyon lira ve 2021 yılında 212 milyon lira yükselmişti. Geçtiğimiz hafta içerisinde 2022 tahmini bütçemizi de meclis kararıyla 316,5 milyon lira olarak belirledik" dedi. Süreç içerisinde yapılan tasarrufların bütçenin artırılmasında önemli ve öncü etken olduğunu belirten Başkan Taban, "İktisat mutlaka tasarrufu da beraberinde getiriyor. Kültür hizmetlerini, temizlik işlerini kendimiz yapıyoruz. Tasarruflu iş yapma bilinci ve gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
"FİZİBİL OLMAYAN HİÇBİR PROJEYE BAŞLAMIYORUZ"
Çözüm Merkezi'nden kurumsal değişim-dönüşüme, İnegöl´ün Fikri ve fikir gölünden ortak akıl buluşmalarına, Saha Ekibi ve Takip Denetim Merkezinden İstihdam Merkezi ve temiz şehir İnegöl projelerine kadar birçok önemli hizmeti hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Taban, ilçede fizibil olmayan hiçbir projeye başlamak istemediğini söyledi. Göreve gelirken vatandaşlara 94 proje taahhüdüyle geldiğini belirten Taban, "Bugüne kadar beyanlarımızda 32'si tamamlandı, 51'i devam ediyor. Ancak 11 projeyi halen başlatmadık. Bu konuda dikkatli ve tasarruflu giderek ilerlemek istiyoruz. Sırf başlamak için başlamıyor, fizibil olmayan hiçbir projenin startını vermiyoruz" dedi.
2 SANİYEDE ALO ÇAĞRI MERKEZİ
İnegöl halkının belediyesine daha hızlı ulaşımının sağlanması için Alo 153 Çağrı Merkezi, 0530 157 30 00 Whatsapp hattı, sosyal medya hesapları başta olmak üzere bütün iletişim kanalları devreye aldıklarını ve hedef 12'den vuran anlayışla çalıştıklarını belirten Taban, gazetecilerden çağrı merkezini telefonla ulaşım noktasında test etmelerini istedi.
Hizmet kalitesini ulusal ve uluslararası kabul görmüş hizmet standartları düzeyine çıkarmak ve bu sayede hizmetleri sürekli yenileyerek geliştirmeyi hedefleyen İnegöl Belediyesi, vatandaş odaklı çalışmaların yanı sıra Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) sayesinde kâğıttan dijital ortama taşınan işlerle hem iş süreçlerini hızlandırdığını anlattı.
E-DEVLET'TE HİZMET SAYISI 46'YA YÜKSELDİ
Göreve geldiklerinde İnegöl Belediyesi'nin e-devlette 5 olan hizmet sayısını zamanla 46 kalem işlemde sunmaya başladıklarını söyleyen Başkan Taban, bu verilerle İnegöl Belediyesi'nin Türkiye genelinde e-devlet üzerinden de en fazla hizmet sunan belediye olma unvanını sürdürdüğünü söyledi.
Değişim ve dönüşüm çalışmalarında akıllı ve teknolojik yaşamı İnegöl'e yaymaya devam edeceklerini belirten Başkan Taban, "Özellikle şehrin yönetsel anlamda akıllı şehir hüviyetine bürünebilmesi için öncelikle tabi şehrin bu manadaki altyapısını kurgulamak gerekiyor. Parklar için de aynı durum geçerli. Bunlarla ilgili göreve geldiğimiz günden bugüne özellikle şehirde yapılan kazı çalışmalarını, onarım ve yenileme çalışmalarını bir fırsat olarak görüp bu çalışmalar sayesinde de teknolojik şehir yönetimi noktasında kendi altyapımızı oluşturma çabamız devam edecek" dedi.
BAŞKAN DEMİR'DEN İNTERNET GAZETECİLİĞİ YASASI VURGUSU
Başkan Taban, yaklaşık 3 saat süren toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Aynı zamanda İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı olan Bursa İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Demir, dernek üyeleri ile "Başkan ile İnternet Medyası Buluşuyor" programının ikincisini İnegöl'de gerçekleştirdiklerini belirterek, Belediye Başkanı Alper Taban'a Oylat'ın doğal güzelliğinde kendilerine gösterdiği misafirperverlikten ötürü teşekkür etti. İnternet medyasının öncelikli sorunun 'yasa' olduğunu vurgulayan Demir, devletin belinde kambur olarak duran Sosyal Medya ve İnternet Gazeteciliği Yasası'nın bir an önce Meclis'ten geçirilmesi yönünde federasyon olarak çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Demir, "Temennimiz TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na taslağı gelmiş olan yasanın bir an evvel yasal zemine kavuşur" dedi.
Toplantı sonunda Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir ve Başkan Yardımcısı Aysın Komitgan, Belediye Başkanı Alper Taban'a teşekkür plaketi takdim ederken, Başkan Taban'da gazeteciler adına dernek yönetimine çiçekle teşekkür etti.