Hasta Trabzon'dan uçak ambulans ile Bursa'ya getirildi

Trabzon'da siroz teşhisi ile tedavi gören 61 yaşındaki Orhan Ç., ileri seviye tedavi alması gerekince Sağlık Bakanlığı’nın uçak ambulansı ile Bursa'ya getirildi.

Sağlık Yayın: 17 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 17.08.2023 13:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
76 okunma
Google News

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ) bağlı Farabi Hastanesi’nde siroz nedeni ile tedavi gören Orhan Ç.’de hepatik ensefalopati, pulmoner emboli ve solunum sıkıntısı gelişmesi üzerine durumu Sağlık Bakanlığı’na bildirildi. Yapılan araştırma sonucunda hastanın tedavisinin Bursa’da gerçekleştirebileceği öğrenilince, uçak ambulans hazırlandı. Trabzon Havalimanı’ndan uçak ambulans ile alınan hasta, gece saatlerinde Yenişehir Havalimanı’na getirildi. Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne  bağlı 112 ekibince havaalanından alınan Orhan Ç., ambulans ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi’ne  nakledildi.

Orhan Ç.’nin tedavisine UÜ Tıp Fakültesi’nde devam ediliyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.