Tecavüzcüsüyle çalışmaya zorlanan kadın polis intihar etti

Genç polis memuru, tecavüzcüsüyle çalışmaya zorlanmasının ardından kendini vurarak intihar etti. İşte korkunç olayın ayrıntıları...

Dünya Yayın: 26 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 26.11.2019 17:35:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1962 okunma
Google News

23 yaşındaki genç polis, göreve başlamasının ardından üstü olan kıdemli bir dedektifin tecavüzüne uğradı. Durumu üstlerine bildirdiği ifade edilen genç polisin, olayın örtbas edilmesi yönünde telkin aldığı iddia edildi.

 

Olayın ardından kendisine tecavüz etmekle itham ettiği erkek meslektaşıyla çalışmaya zorlanan genç kadın yaşadıklarına daha fazla dayanamadı ve beylik tabancasıyla intihar etti. Rusya'nın Soçi kentinde yaşanan olayda hayatını kaybeden Maria Klochkova'nın hayalinin polislik olduğu ifade edildi.

 

Göreve başladıktan sonra erkek meslektaşlarından baskı gördüğü ileri sürülen kadının bir süredir psikolojik olarak çöküntü yaşadığı kaydedildi. Kız kardeşi Anna, tecavüz öncesinde başlayan zorbalıkların genç kadının görev yapmasına engel olduğu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

 

Kız kardeşim akıl hastası değildi. Hiçbir psikolojik sorunu yoktu ancak intihara zorlandı. Bir dedektif tarafından tecavüze uğradı. O andan itibaren sadece kurban değil, ailemizin onurunu zedeleyen biri olduğunu düşündü. Onu polise ihbar etmedi çünkü kariyerini mahvetmekten korkuyordu. Olayın rapor edilmesini istemedi.

 

Tecavüze uğrayan diğer milyonlarca kadın gibi verilebilecek en yanlış kararı verdi. Anna, kardeşine tecavüz eden ve ölümüne sebep olan herkesin cezalandırılmasını istedi. Yaşananların ve yapılan açıklamaların ardından soruşturma başlatıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.