MSB'den çok sert yaptırım tepkisi

Türkiye'nin başlattığı harekat sonrasında yaptırım tehdidinde bulunan ülkelere yanıt veren MSB, "Yapılanlar 70 yıllık NATO ittifakı ruhuna uymamaktadır" açıklamasını yaptı.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2019 16:54:31
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
851 okunma
Google News

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından NATO müttefiki olan ülkelerden gelen yaptırım tehdidine çok sert tepki gösteren Milli Savunma Bakanlığı, "Yapılanlar ittifak ruhuna uymamaktadır" açıklamasını yaptı.

 

Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklama "Yaptırım Söylemleri 70 Yıllık NATO İttifak Ruhuyla Bağdaşmamaktadır" başlığıyla yayımlandı. NATO müttefiki olan ülkelerin Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulunmasına tepki gösterilen açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir. Harekâtta; ülkemizin, sınırlarımızın ve halkımızın korunması esastır. Ülkemize yönelik yaptırım söylemleri dahi 70 yıllık NATO ittifak ruhuyla bağdaşmamaktadır.

 

Terör örgütü PKK/YPG'nin Güvenli Bölgenin dışına çıkarılması zaruridir. DEAŞ'la mücadele de kesintisiz devam edecektir. Suriyeli kardeşlerimizin güvenli ve gönüllü şekilde evlerine ve topraklarına dönmelerinin sağlanması hedefimizdir" ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.