Koskoca Bursa’da sadece Matlı ile Şarlı mı var?

Koronovirüsle mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar en çok Bursa’nın da aralarında bulunduğu büyükşehirlerimizdeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri vurdu. İki gündür yazıyorum.

Yayın: 28 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 28.11.2020 13:38:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1205 okunma
Google News

Kafeler, restorantlar, bakkallar, lokantalar, dükkanlar, pastaneler, büfeler, çay ocakları gibi yiyecek ve içecek mekanları yasakların üzerinden bir hafta geçmeden büyük bir kriz içine girdi.
 

Bu işletmelere kısıtlamaların devam ettiği daha doğrusu artık nikahların ve düğünlerin yapılmadığı düğün salonları ile bu salonların zincirleme etki yaptığı çiçekçileri, fotoğrafçıları, organizasyoncular ile türevlerini de eklediğimizde, Bursa’da alışveriş piyasası durmuş durumda.

 

Benim en son bildiğim bu kentte 120 bin civarında kayıtlı esnaf olduğu. Aslında hesap çok basit. Kentin sanayisinin bel kemiği olan fabrikaları çıkarın, geriye kalan ticari hayatı felç.

 

Zaten ilk kısıtlamaların aşama aşama kalktığı Haziran ayından bu yana doğru dürüst iş yok, müşteri yok. Şimdi koronovirüs salgınında 3. dalgaya erişmemizden dolayı ikinci kısıtlama adeta ticari alandaki işletmeleri vurgun yemişe döndürdü.

 

****

 

Alışveriş durmuş, işletmeler kapılarına kilit vurmuş. Heykel, Kapalı Çarşı, Cumhuriyet Caddesi, Vişne Caddesi, Derya Caddesi, FSM, Ata Bulvarı, Özlüce Bulvarı, İhsaniye, AVM’lerdeki yeme içme katlarındaki işletmelerin çoğu kapalı. Paket servis yapabilenlerin sayısı sınırlı. Kaldı ki çay ocakları, kafeler nasıl paket servisi yapacak ki?

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.