HDP'nin erken seçim çağrısına Kılıçdaroğlu'ndan destek

Erken seçim tartışmaları gündemde yerini korurken HDP'den erken seçim çağrısı gelmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısıyla ilgili, "HDP erken seçim talep etmekte haklı" dedi.

Siyaset Yayın: 21 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 21.11.2019 09:35:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1321 okunma
Google News

Yerel seçimlerde kazandıkları belediyelere kayyum atanmasının ardından tepki gösteren ve Meclis'ten çekilme kararı alması beklenen HDP, erken seçim çağrısı yaptı. HDP'nin erken seçim çağrısıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP erken seçim talep etmekte haklı" şeklinde konuştu.

 

ERKEN SEÇİME 'HAY HAY' DERİZ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de katıldığı canlı yayında "Erken seçime siz ne diyorsunuz?" sorusuna "HDP erken seçim talep etmekte haklı. Erken seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Erken seçim olması için bir kişinin karar vermesi gerekiyor. Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz. Erdoğan ve ekibi ülkeyi yönetemiyor. Milletin anası ağladı" yanıtını verdi.

 

Kılıçdaroğlu, "Bizim için öncelik huzuru oluşturmak. Seçimin ne zaman olacağı konusunda tahmin etmekte zorlanıyorum. Erdoğan'ın ruh sağlığı iyi değil, saldırgan. Böyle bir ortamda seçimin ne zaman olacağını bilmiyorum. Erken seçim çağrısında bulunmuyoruz ama getirirlerse 'Evet' deriz" ifadesini kullandı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.