Cumhurbaşkanı Erdoğan art arda görüşmelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Kudüs'e gerçekleştirdiği saldırılardan dolayı peş peşe kritik görüşmelerde bulundu. Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ve Katar Emiri Al Sani ile telefon görüşmesi yapan Erdoğan, Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Gündem Yayın: 11 Mayıs 2021 - Salı - Güncelleme: 11.05.2021 15:52:54
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
1385 okunma
Google News

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde, ikili ilişkiler ile İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

 

TEK YÜREK TEK SES OLMA VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırarak Filistinlilere yaşattığı zulüm karşısında, tek yürek ve tek ses olmak gerektiğini belirterek, Türkiye ve Malezya'nın bu konuda Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere ilgili tüm platformlarda yakın iş birliği yapacağına inandığını ifade etti.

 

ULUSLARARASI KAMUOYUNU HAREKETE GEÇİRME ÇAĞRISI

Erdoğan, İsrail’in saldırılarına karşı bölge ülkeleri ve uluslararası kamuoyunun harekete geçirilmesi için Türkiye ve Katar’ın yapacağı çalışmaların önemini vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.