Almanya, Türkiye’yi ‘yüksek riskli’ buldu!

Almanya, son dönemde artışa geçen COVID-19 vaka sayıları üzerine Türkiyeyi yüksek riskli bölgeler listesine aldı.

Dünya Yayın: 14 Ağustos 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 14.08.2021 16:30:17
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
1544 okunma
Google News

 

Alman Robert Koch Enstitüsünün (RKI) bugün güncellediği listesine Türkiyenin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İsrail, Karadağ, Kenya, Vietnam ve Fransanın denizaşırı bölgeleri dahil oldu.

Almanyanın salgın hastalıklarla mücadelen sorumlu kurumu RKInın vakalardaki yüksek artışı gerekçe gösterdiği güncellemesi neticesinde yüksek riskli ülkelerden seyahat edecek olanlardan koronavirüs aşılarını tamamlamış değiller veya hastalığı atlattıklarını belgeleyemezler ise Almanyaya girişleri sonrası 10 gün karantinada kalmaları istenecek. Bu kişiler negatif test göstermeleri durumunda 10 yerine beş gün karantinada kalabilecek.

Kurumun sitesinde yer alan açıklamada Türkiye için güncellemeyle bağlantılı değişikliklerin 17 Ağustos Salı itibarıyla uygulunacağı bilgisi yer aldı. Türkiyeden bu tarihten itibaren Almanyaya seyahat edecek olan yolcuların, aşı durumu veya test sonuçlarına bakılmaksızın, dijital kayıt formu ibraz etmeleri de talep ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.