Faruk Çelik Bursa için ne dedi?

Çarşamba akşamı Artvin Vakfı Başkanı Osman Nuri Başaran'ın "Bakanımız Sayın Faruk Çelik'in de katılacağı dar kapsamlı bir yemek düzenledik. 7-8 gazeteci dostumuzla hep beraber sohbet edelim istedik" davetine istinaden Çekirge Saklı Bahçe'de soluğu aldık. Gerçi, bize sohbet ortamı dendi ama söz konusu siyasetçi ve gazeteci olunca Faruk Çelik geldiğinde format soru-cevap şekline dönüştü.

Yayın: 05 Eylül 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 05.09.2020 11:32:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
696 okunma
Google News

Faruk Bey'in ismi son 2 yıldır sürekli olası Kabine değişikliğinde bakanlık için geçiyor ya, işte gecenin en merak uyandıran sorusu bu oldu:

 

"Bakan olacak mısınız?"

 

Siyasi kulislerdeki dillendirme artık toplumda "ihtiyaçtan dolayı bir beklenti" haline geldi, ama onda böyle bir beklenti yok. Çünkü milletvekilliğinden, grup başkanvekilliğine kadar pek çok siyasi görevlerde bulunmuş ve iktidar partisinde 11 yıl gibi en uzun soluklu bakanlık yapmış biri olarak bu "makam heves ve hırsını" çoktan aşmış.

 

Cevabı bu anlamda rahattı:

 

"Ben bakan olayım diye heyecanlanmıyorum. Çünkü uzun yıllar bu görevi yaptım. Bakanlık koltuğuna oturduğunuzda yükünüz ağırlaşıyor, insanın üzerine acayip yük biniyor. Özel hayat diye bir şey kalmıyor. Ha bugüne kadar verilen her görevi nasıl yaptıysam görev verilirse takatım sona erinceye kadar en doğru şeyi yapmak için mücadele veririm'

 

Hakikaten öyle, 19 Temmuz 2017'deki kabine değişikliğine kadar, AK Parti hükümetlerinin en çalışkan, en başarılı ve tabii ki en etkin bakanı idi. Açıkcası o değişimden sonra oluşturulan yeni kabinelerde sahada aktif olarak çalışan bakan sayısı parmakla gösterilecek kadar azaldı.

 

"PARTİME KARŞI SORUMLULUĞUM VAR"

 

Faruk Çelik siyasi hayatını sahada geçirdiği için ismi sadece Bursa, Şanlıurfa ve Artvin için değil, Türkiye için de bir marka. AK Parti davası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan bağlılığı ve yol arkadaşlığındaki samimiyetine istinaden, devlet adamı yapısıyla siyasi yelpazenin her kesiminden de teveccüh gören ender siyasilerden.

 

O yüzden bakanlıktan ayrıldıktan sonraki süreçte Bursa'da parti yöneticileri tarafından hiçbir şekilde toplantı ve organizasyonlara davet edilmemesine rağmen ne küstü ne de kenara çekildi. Hala partisi, kenti ve ülkesi için kafa yoruyor, çalışıyor, koşturuyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.