Esad, 8 yıllık savaşta bir ilki yaşadı!

İdlib'te Esad rejimine ait 2 savaş uçağının Türk F-16'larınca vurulması dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. İngiliz The Guardian gazetesi, konuyla ilgili servis ettiği haberde Suriye ordusunun sekiz yıllık savaşta aynı gün iki savaş uçağı birden kaybetmediğine vurgu yaptı.

Dünya Yayın: 02 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 02.03.2020 12:59:28
Editör -
Okuma Süresi: 44 sn.
1297 okunma
Google News

Türk ordusunun Esad rejimine yönelik başlattığı Bahar Pınarı Harekatı'nı dünya basını da yakından takip ediyor. İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesi, konuyla ilgili okurlarına servis ettiği haberde Esad rejimine ait 2 savaş uçağının Türk F-16'larınca vurulmasına geniş yer ayırdı.

 

ESAD, 8 YILLIK SAVAŞTA BİR İLKİ YAŞADI

 

Esad'in 8 yıllık savaşta aynı günde 2 uçağının birden vurulması ile bir ilki yaşadığına dikkat çekilen haberde " Türkiye, Suriye birlikleri ve müttefiklerine yönelik saldırılarını artırdı. İki uçakla birlikte, aralarında tanklar ve radar sistemlerinin de bulunduğu onlarca zırhlı aracı yok edilmesi ile rejimin İdlib bölgesindeki hücumlarına ivme kaybetti" ifadeleri kullanıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.