Erkan Aydın’dan Osmangazi’ye kreş desteği!

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın yerel seçimlere sayılı günler kala kentin sorunlarına yönelik hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini basın mensupları işe paylaştı. Çocuk kreşlere değinen Aydın, ‘En az 25 kreş yapacağız’ dedi.

Bursa Yayın: 07 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 07.03.2024 14:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
51 okunma
Google News

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile yol yürüyeceklerini ifade eden Aydın, “Halkla birlikte yöneteceğiz vatandaşla birlikte yöneteceğiz. Muhtarlara söyledik, muhtarlar meclisi yapacağız. Vatandaşa söyledik şeffaf olacağız. Hesap verebilir ve erişilebilir olacacağız. Her gittiğim mahallede soruyorum mahallenizde kreş var mı diyorum. Osmangazi Belediyesi’nin kreşi yok. Büyükşehir’in yaptığı ana kucakları var. En az 25 tane kreş yapacağız diyorum. Osmangazi Meydanı’nın 3 kat altından dere geçiyormuş. Sağlamlaştırmak için durmadan kazık çakmışlar. 3 milyar lira paradan bahsediyorlar. Siz bu parayı betona gömerseniz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kullanırsınız. Kaç bin tane kreş yapılır bu parayla. Meydan adı altında betona gömdünüz. Hesabını da vermiyorsunuz. Ne kadar maliyete yapıldığını bilen yok. Onun yerine 136 mahallede 20 kreş yapsaydınız. İsrafı keseceğiz, o parayla da kreş, alzheimer merkezi, gıda, emekli destekleri, hepsini yapacağız. Bu anlayışı değiştireceğiz. 55 yaş üstü yaşlılarımıza çayı, kahveyi ikramı ücretsiz yapacağız. Köyleri geziyoruz. 4-5 kahveli olan yerler 1-2’ye düşmüş. Çay parası vermeye gücü olmayan insanlar var. Vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri alanlar yapıp, ikramlar ücretsiz olacak” dedi.

‘GENÇLER EN ÖNEMLİ KONUMUZ’

Osmangazi mahallelerinde uyuşturucu krizinin arttığını ifade eden Aydın, “Bu çocuklarımızı böyle yerlere yönlendirmemiz, spora teşvik etmemiz gerekiyor. Nasıl keseceğiz? Her branşta spora destekleyeceğiz. Gençlerimiz uyuşturucu batağına düşmesin. Çocuklara her alanda vizyonu, hedefi vermemiz gerekiyor. Belediye kaynaklarını bu yönde harcamamız gerekiyor. Kadın kooperatifleri, meslek edindirme kursları, sosyal hayatta gelir getirici projeler, kadın sığınma evlerinin sayılarını artıracağız. Gençler en önemli konumuz. Hem imkan, hem fırsat hem gelecek sunacaksınız. Dünya meslekleriyle ilgili tanıştırma programları yapacağız. Belediye olarak bunlara yönlendireceğiz. Üniversite kurs destek programları, motor sporları, dijital bağımlılıktan kurtarma projeleri” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.