Elektrikli araç sanayisine önemli destek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), TÜBİTAK-1501 projesi kapsamında elektrikli araçlar için batarya kutusu geliştirme ve imalat faaliyeti yürütecek olan Hüner Alüminyum firmasına mühendislik ve Ar-Ge desteği verecek.

Bursa Yayın: 14 Mayıs 2024 - Salı - Güncelleme: 14.05.2024 12:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
29 okunma
Google News

BUÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. A. Alper Özalp, Hüner Alüminyum Ar-Ge ekibinin yürüttüğü elektrikli araçlar için batarya kutusu geliştirme ve imalatı projesinde görev alıyor. Önceki yıl başlatılan proje ortaklığı kapsamında 2023 yılı 2. Dönem çağrısına yapılan başvuru olumlu sonuçlandı. TÜBİTAK, “Enerji Yoğunluğu Yüksek Batarya Hücre Teknolojileri (Katı Hal, Li-Metal, Li-Sülfür, Li-Hava, Lityum Sonrası Bataryalar, vb), Yüksek Verimli Batarya Üretimi-Yönetimi” başlığı altında tanımlanan “Yüksek verimli çevreye duyarlı batarya üretim süreçlerinin geliştirilmesi” ve “Enerjiyi daha verimli kullanma imkânı sağlayacak yüksek verimli batarya yönetim sistemlerinin geliştirilmesi” hedefleri kapsamında çalışmanın desteklendiğini açıkladı.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLÜYOR

Projeye dair açıklamada bulunan Prof. Dr. Alper Özalp, yürütülecek tüm imalat çalışmalarının Hüner Alüminyum bünyesinde olacağını aktardı. Proje kapsamında firma bünyesinde batarya kutusu testlerine yönelik kapsamlı bir test laboratuvarının kurulacağı bilgisini de paylaşan Özalp; “Proje hedefindeki batarya kutusu ile batarya kutusu üretimine yönelik imalat yönteminin hayata geçirilmesi ile hem Hüner Alüminyum’un ihracat kulvarındaki büyümesine destek verilecek, hem de firmanın uluslararası markalaşma hedeflerine katkı koyulacaktır. Çalışma aynı zamanda ülkemizin yerli ve milli kalkınma hamlesine olumlu yansımalar sağlayacaktır. TÜBİTAK yöneticilerine destekleri için teşekkür ediyoruz. Proje konusunda çalışmalar aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.