Doğu Perinçek Bursa’da: Türkiye’miz karar sürecine girdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek seçim çalışmaları kapsamında Bursa’ya gelerek İl başkanlığında basın mensuplarıyla buluştu.

Bursa Yayın: 15 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 15.03.2024 12:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
81 okunma
Google News

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala partilerin seçim çalışmaları kapsamındaki hazırlıkları da hız kazandı.

Bu doğrultuda yurdun dört bir yanında yerel seçimlere aday çıkaran Vatan Partisi de hazırlıklarını başlattı.

a03ed210 b19d 4113 939c b845014b8f13

Bu kapsamda Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ve Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Şule Perinçek Bursa’ya geldi.

Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Bursa İl Başkanı Dilek Çınar ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Enver Yılmaz da hazır bulundu.

e44ac2b8 3e08 450a 80b8 ed78f6907af9

‘TÜRKİYE BİR ÇÖZÜMÜN EŞİĞİNDE’

Tüm müslüman aleminin ramazan ayını kutlayan Perinçek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Türkiye Türk Silahlı Kuvvetleri PKK’yı hendeklere gömdü. Şimdi sınır ötesinde de bitirmek için bir mücadele yürütülmektedir. Dolayısıyla o Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’ye verilen işleri, görevlerin gerçekleşmesi sonuna mümkün değil. Dolayısıyla onlar da bir çıkmazın içindeler. Amerikan projelerinde çıkmazlardan başka bir tecrübe yaşanması mümkün değil. Ve görüyoruz Cumhuriyet Halk Partisi’nde 8 tane gruptan bahsediliyor. İYİ Parti’de dağılmalar var. Yani özellikle baktığımız zaman siyasete yani Amerika Birleşik Devletleri’yle uygun partilerin alanına baktığımız zaman orada çıkmazlar görüyoruz parçalanmalar görüyoruz. Bu iyi bu çok iyi. Türkiye’de sistemin bittiğini gösteren bir olay. Yani yalnız ekonomileri bitmedi ekonomiyle beraber siyasal çözümlerini alternatiflerinin de artık tarihin gündeminde olmadığını hep birlikte tespit ediyoruz. Burada Türkiye bir çözümün eşiğindedir. O çözüm nedir? 200 yıllık Türkiye’nin milli demokratik devrimini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük devrimci önderimizin en son ileri gittiği Kemalist devrimi Türkçe tamamlama sürecine girmiştir. 200 yıllık bir hedefine Türkiye ulaşmanın eşiğine gelmiştir. Bu sistem bitti. Yenisinin adı da üretim devrimidir. Türkiye üretimi tahrip eden Batı dayatmasından kurtulmanın şimdi sancılarını yaşamaktadır. Herkes genellikle bu çıkmazlarda gözükür ama biz Vatan Partisi olarak çıkmazlardaki büyük çözümü görüyoruz. Türkiye bu çıkmazdan bu hengameden, bu kargaşalıklardan, bu halkı kenarlara süren, toplumun aşağılarına iten emekçi halkı, çalışan halkı üreten kesimleri işçisiyle, çiftçisiyle, esnafı, zanaatkarı, sanayici ve tüccarıyla yürüten sınıfları aşağı bastıran kenarlara iten sistemin sonuna geldik. Buradan Türkiye büyük bir kararla çıkacak.”

48f31681 e7e2 4ed9 8946 4d82e69c9c3f

‘VATAN PARTİSİ RAKİPSİZDİR’

31 Mart Yerel Seçimleri’ni işaret eden Perinçek, “Önümüzde yapılacak olan 31 Mart seçimleri itibariyle üç dört yıl içerisinde Türkiye büyük bir karar verecek ve bir üretim ekonomisi inşa edilecek. Aynı zamanda Türkiye’nin toprak bütünlüğü sağlanacak. Ve Türkiye’deki terör hem bölücü terör hem de kutsal olan dinimiz adına İslam bayrağı altında ortaya çıkan DEAŞ gibi Amerika güdümlü örgütlerin terör hareketleri, FETÖ gibi bütün bunları temizleyecek olan bir hükümet Türkiye’nin önündeki gündemindedir. Burada Vatan Partisi rakipsizdir. Size de bu süreçte önderlik etmekte. Vatan Partisi’nin bütün bu 200 yıllık programı, hedeflerini içeren bir programı var. Bu en önemlisi. Hiçbir partide olmayan bir Eğitim Devrimi programı var. İkincisi Vatan Partisi’nin belediye çemberinden geçmişiyle ateşten geçmiş arkada kalan Türkiye’nin 50-60 yılı içerisinde çok önemli tecrübeler kazanmış kadroları var. Bir de ateşten geçmiş diyoruz ve 77 ateşten geçmeye de hazır olan kadroları var ve Bursa’da da onun örnekleri, başkanımız olsun, belediye başkan adayımız olsun örnekleriniz sizi çok iyi yakından takip eden kadroları var. Vatan Partisi’nin gençliği var. Bugün Vatan Partisi Türkiye’de gençlik hareketine hakim durumdadır. Bütün üniversitelerde koruyucu terör örgütünün uzantılarını temizlemiştir ve gençliği birleştirmiştir Vatan Partisi. Yine Vatan Partisi’nin kadın hareketinde çok önemli bir gücü var” dedi.

12027b3d 73a6 4052 a06e 017e3f37940a

‘ÜRETİM DEVRİMİ SİTEMİNİN ZAMANI GELMİŞTİR’

Perinçek konuşmalarına şu şekilde devam etti, “Bizim sistemin sonuna gelmiş olmamız ve o sistemin yerine yeni bir sistem ve üretim devrimi sisteminin kurulacak olması bir takvimdir. Ve onun zamanı işte gelmiştir. Vatan Partisi, bunu gören partidir, çözüm üreten partidir ve o çözüm için vatandaşlarımızı birleştiren ve seferber eden bir partidir. Şimdi otuz bir Mart’taki yerel seçimlerde de. Vatan Partisi yani bütün sistem partilerinden farklı bir programla çıkmaktadır.”

‘BELEDİYELERİMİZ CUMHURİYETİN KAMU KURUMU OLMAKTAN KOPARILDI’

Belediyeler ve yerel yönetimlerin özelleştirildiğini dile getiren Perinçek, “Belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz hepinizin bildiği gibi, gözlemlediği ve yaşadığı gibi şirketleştir. Belediye kamuya aittir. Hatta batı dillerinde belediyenin karşılığı yani toplumdur, topluluktur. Ama şimdi belediyeler ne oldu? Kamu hizmeti yapan bir kurum olmaktan, belediye ve yerel yönetimlerimiz çıkartıldı. Cumhuriyetin kamu kurumları olmaktan tamamen koparıldı, uzaklaştırıldı. Belediyeler şirketlere havale edildi ve özelleştirildi. Kamu iktisadi teşekkülleri gibi belediyelerde özelleştirilir. Kamu için, toplum için hizmette bulunan ve kavramı, doğuşu tamamen bu nedenle olan belediyeler kamu kurumları olmaktan çıkarıldı. Kamuya hizmet eden kurumlar olmaktan çıkarıldı. Rantları paylaştılar. Yağmayı paylaştıran özel çıkarları paylaştıran kurumlara dönüştürüldü. Kim eliyle mevcut sistem parseli eliyle. AK Parti belediyelerine bakıyoruz. CHP belediyelerine bakıyoruz. İYİ Parti belediyeleri diğer sistem partilerinin belediyelerine bakıyoruz. Oralarda rantları özel çıkarlara paylaştırıldığını görüyoruz. Ve kamu hizmeti kavramının da kenarlara sürüldüğünü tespit ediyoruz. Vatan Partisi buna karşı rantçı belediye değil özel çıkar değil kamu hizmeti sloganlarıyla, anlayışlarıyla bayrağı açmıştır. Ve Türkiye’ye yeniden Cumhuriyetimizin tarihimizden gelen paylaşmacı belediyeciliğiyle halkımızın oyları, halkımızın takdirini değerlendirmesine sunmaktadır” diye konuştu.

 

74f2b358 8064 4c66 bb16 25ccf8f1425a

‘BURSAMIZIN MERKEZİNDE VE İLÇELERİNDE YEREL YÖNETİMLERE TALİBİZ’

Konuşmasını sürdüren Perinçek, “Bursa’mızda da belediyeleri ve yerel yönetimleri bütün Bursa’mızın merkezinde ve ilçelerinde yönetmeye talibiz. Yönetiriz ve bu konuda halkımızın cesur olmasını, Bursa halkının ve bütün ilçeleriyle cesur olmasını bekliyoruz ve cesur olacaktır. Bursa aynı zamanda büyük Osmanlı başkenti yani bir payitaht biliyorsunuz tarihten gelen çok büyük bir birikim olarak işte Orhangazi’den, I. Murat’tan, Yıldırım Beyazıt’tan Bursa Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan sonraki başkentimizdir. Bu bakımdan bir kurucu başkenttir. Kurucu karakteri, kurucu kimliği vardır. O kimliği Vatan Partisi tekrar ayağa kaldıracaktırla” dedi.

‘BURSA HALKIMIZDAN YETKİ İSTİYORUZ’

Perinçek, Bursa’nın verimli tarım arazilerine sanayiler kurulduğunu ifade ederek kentin eski tarım topraklarına kavuşması ve sanayisinde planlı gelişim için vatandaşın yetkisini istedi.

Perinçek, “Bizim esas topraklarımızdaki bize miras kalan en büyük değer ve bizim geleceğimizi yaratmadaki en büyük manevi güç o topraklarımızdaki şehit kemikleridir. Bursa’da bundan nasibini fazlasıyla almış olan bir ilimizdir. Ve Bursa hem de sanayi kenti Türkiye’nin en önemli birkaç sanayi kentinden biridir. İkincisi çok önemli bir tarım kentimiz çok verimli topraklar üzerinde. Tabii maalesef bu topraklarımızı çok yanlış bir şekilde topraklarımızı, üzerine sanayiler kurduk. Tabii bunu da Vatan Partisi değiştirecek, Vatan Partisi belediyeleri ve Vatan Partisi’nin içinde olduğu hükümetler bunları da değiştirecektir. Bursa’mızı tekrar eski tarım topraklarına kavuşturacağı gibi sanayisinde planlı bir şekilde devam ettirecektir. Ve Bursa’nın tarihinden gelen o birikime layık olan hizmetleri yapmaya kararlıyız. Ve bunun için de Bursa halkımızdan yetki istiyoruz, görev istiyoruz” ifadelerini kullandı.

fbb794d5 80b0 4182 9ae0 1824378f7db0

cbb06a7e c0ad 4edd b6b7 49bd11ad6806

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.