Deprem uzmanından dikkat çeken açıklama
Balıkesir'de peş peşe gelen depremler sonrası Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Gündem
Yayın: 11 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2019 09:53:36
Editör -
Okuma Süresi: 42 sn.
754 okunma

Girit'te 5.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası açıklama yapan Ersoy, "Büyük depremleri önceden söyleyemeyiz ama Girit çevresindeki depremler beni hep kaygılandırır." ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:
Depremlerin olduğu İkizcetepeler barajı civarında aktif fay zonları görünmüyor. Deprem merkez üsleri çok saçılmış. Doğrusu büyük bir deprem beklentim YOK!
Teorik olarak magma kökenli bir aktivite ise (öyle görünüyor) küçük depremlerle devam eder, fakat büyük deprem gelmez.
Teorik bilgi: Bazen barajlar da yapay depremler oluşturur (aktivitenin hemen yanında ikizcetepeler barajı). Ama baraj büyük değil emin olmak zor.
Yorumlar (0)
İlginizi Çekebilir








