Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden’ın İtalya’nın başkenti Roma’daki görüşmesi sona erdi. İki liderin görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede, Türkiye’nin F-16 satın alma talebi ve ABD ile savunma ilişkisi ele alındı.

Gündem Yayın: 31 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 31.10.2021 16:46:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
423 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, zirvenin yapıldığı Nuvola Kongre Merkezi’nde, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

NATO ittifakı ve stratejik ortaklık zeminine vurgu yapılan Erdoğan – Biden görüşmesinde iklim değişikliği konusunda karşılıklı atılan adımlardan duyulan memnuniyet de dile getirildi.

ABD’DEN AÇIKLAMA 

Beyaz Saray’dan da iki liderin görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Biden yapıcı ilişkileri korumanın önemine vurgu yaptı. İşbirliğini genişleterek anlaşmazlıkları etkin şekilde yönetme isteğini dile getirdi” ifadeleri kullanıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise; görüşmenin pozitif bir ortamda gerçekleştiği ve ikili ilişkiler ile bölgesel konuların ele alındığı kaydedildi. Ayrıca Türkiye-ABD ilişkilerini daha da güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulunulduğu ve bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındığı ifade edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.