Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı Afrika turunu tamamlayarak yurda döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Afrika turunu tamamlayarak yurda döndü.

Gündem Yayın: 23 February 2022 - Wednesday - Güncelleme: 23.02.2022 09:30:10
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
345 okunma
Google News

Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Senegal Cumhuriyetindeki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçağı "TUR" ile saat 06.47de Ankaraya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı Esenboğa Havalimanında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer karşıladı.

Ziyaretlere ilişkin sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Senegal ziyaretlerimizi hamdolsun başarıyla tamamlayarak ülkemize dönüyoruz. Afrika ortaklık politikamızla, kıtanın barış ve istikrarı ile ekonomik ve sosyal kalkınmasına samimiyetle katkıda bulunmayı sürdüreceğiz" mesajını verdi.

Batı Afrika temaslarında baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrasından iki ülke arasında Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile 7, Senegal ile 5 ortak anlaşma imzalanırken, Türkiye, Kongo Demokratik Cumhuriyetine 100 bin doz COVID-19 aşısı hibe etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.