Bursa'ın hibe ödüllü özel merkezi Gürsu'da açıldı
Gürsu Belediyesi’nin hibe ödüllü özel projesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Gemi Seyir Terası düzenlenen resmi törenle açıldı.
Katırlı Dağı eteklerinde kurulan özel merkezde, can dostlarımız özel bir alanda rehabilite edilirken, vatandaşlar da seyir terasının keyfine doyacak.
BURSA’NIN EN ÖZEL VE MODERN HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTE MERKEZİ
Gürsu Belediyesi, ilçeye bir ilki daha kazandırdı. Katıldığı Türkiye Belediyeler Birliği Hayvan Dostu Belediyeler Birliği proje yarışmasında birinci olarak hibe ödüllü özel projeye imza atan Gürsu Belediyesi, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projesiyle aynı zamanda hibe ödülü de kazanarak tesis yapımına başlamıştı. Tarım Orman Bakanlığı ile ortaklaşa çalışan Gürsu Belediyesi, düzenlenen resmi törenle ilçenin ilk hayvan bakım merkezini açtı. Kompleks bir yapı olarak inşa edilen tesiste aynı zamanda bir seyir terası da yer alıyor. Terası izlemeye gelen vatandaşların oturup çaylarını içebilecekleri bir kafeterya da sunan merkezde, can dostlarımız huzur ve güven içinde bakılıyor.
Açılış törenine, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, AK Parti Bursa Teşkilat Başkan Yardımcısı Süheyla Bülbül, AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu, ilçe yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz katıldı.
HAYVAN DOSTU GÜRSU’YA HAYVAN DOSTU BELEDİYE ÖDÜLÜ
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gönüllülerimiz ve Yenilikçi Uygulamalarımızla Hayvan Dostu Gürsu Belediyesi projesi ile ödül aldığımız ve akabinde hayata geçirmiş olduğumuz Sahipsiz Hayvan Bakımevi Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Gemi Seyir Terası projemizde doğuda Turanköy’den batıda Görükle’ye kadar çok geniş bir perspektifte eşsiz bir manzara görüyorsunuz. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projemiz, içerdiği yenilikçi özellikler ve modern tasarımı ile Türkiye Belediyeler Birliğinin Hayvan Dostu Belediyeler proje yarışmasında birincilik ödülüne layık görülmüştür. Bir karıncanın bile incitilmesini istemeyen, her canlının üzerimizde hakkının olduğunu söyleyen yüce bir dinin mensubuyuz. Hayvanları seven insanları da sever düşüncesiyle geliştirdiğimiz bu projede, istiyoruz ki sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olalım. Onların da bir can sahibi olduğunu üzerimizde haklarının olduğunun bilinciyle yaşayalım. Bu ilçede yaşayan her canlının sorununu önemsiyoruz ve çözüm üretmek için gayret gösteriyoruz, projeler üretiyoruz. Gürsu Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz 4.310 m² kontrollü alan içerisinde, 9 ayrı yapı ile toplamda 685 m² kapalı alandan oluşmaktadır. Proje de 4.10 m² açık, 2.45 m² kapalı alandan oluşan 3 adet 5’li, 3 adet 8’li olmak üzere 39 adet küçük padok; bunun yanında 9.60 m² açık, 7.85 m² kapalı alandan oluşan 5 adet büyük padok bulunmaktadır. Tesisimizde sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesini önleme adına kısırlaştırma başta kuduz olmak üzere zoonoz hastalıklarla mücadele için aşılama, Trafik kazaları, ateşli silahla yaralanmalar vb. acil durumlarda oluşabilecek travma tedavi hizmetlerini veriyoruz. Bunun yanında mini hayvanat bahçemizde çocuklarımıza canlılara karşı duyarlı olmalarını öğretiyoruz. Kedi ve köpeklere hijyenik ve kontrollü bir ortamda dokunmalarını, sevmelerini sağlıyoruz. Böylelikle fobilerini yenmelerine yardımcı oluyoruz. Sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerimizi daha modern yöntemlerle yürüteceğiz” dedi.
Merkez açıldığından bu yana, bir ay gibi kısa bir sürede 146 kedi, 37 köpek, 3 adet kuş tedavi etti. 40 adet ise kısırlaştırma operasyonu yapıldı.