Bursa'da sendikaya üye oldular işten kovuldular

Bursa'da 6 İşçi Türk Metal Sendikasına üye olunca, işten kovuldu.

Yayın: 06 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 06.03.2021 16:08:37
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
968 okunma
Google News

Sendikal Örgütlenme’nin mücadeleci kuruluşu Türk Metal’e üye oldukları için 6 işçi, işveren tarafından mazeretsiz kapının önüne kondu. Osmangazi’nin Demirtaş OSB içinde bulunan ağırlıklı olarak Türk Traktör ve TOFAŞ/Ford’a yapan A-Plas’ın 6 çalışanı Türk Metal Sendikası Tofaş Şubesi örgütlenmesine üye oldukları gerekçesi ile işten çıkartıldı.

 

 

 

 

 

 

Fabrikada çalışan 180 işçi çıkartılan işçilere destek vermek için 05/03/2021 Cuma günü saat 16,00 itibari ile şalteri indirdi, üretimi durdurdu. 18 saattir fabrika içinde Türk Metal Sendikası Tofaş Şube yetkilileri ile işletme yetkililerinin fabrikanın tekrar üretime geçmesi için pazarlıkların sürdüğü öğrenildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.