Bursa'da gizemli miras! Sahibi çıkmazsa devlete kalacak...

Bursa'nın Yıldırım ilçesi, Samanlı Mahallesi'nde bulunan 957,34 metrekarelik taşınmazın malikleri aranıyor. Sahibi ve mirasçılarının kimlik bilgileri bilinmeyen taşınmaz için mahkemeye başvuran olmazsa miras devlete kalacak

Bursa Yayın: 09 Ağustos 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 09.08.2025 13:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
49 okunma
Google News

Bursa 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararı ile taşınmaz hissedarlarından İsmail mirasçıları oğlu K.N. adına Bursa Defterdarı kayyım olarak atanmıştı. Medeni Kanunu'nun 588. maddesinde belirtilen 10 yıllık sürenin dolması nedeniyle, Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na karşı açtığı davada gaiplik kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme,  hak sahiplerinin bulunması için birer ay arayla iki kez ilan yapılmasına karar verdi. Bu ilanların, taşınmazın mirasçılarına ve diğer hak sahiplerine son bir çağrı niteliği taşıdığı belirtildi.

6 AY İÇİNDE ÇIKMAZSA NE OLACAK?

İlk ilan tarihinden itibaren en geç 6 ay içinde hak sahibi olduğunu ileri sürerek mahkemeye başvuran bir kişi olmazsa, taşınmazın malikinin gaipliğine karar verilecek ve miras devlete kalacak.

Bu ilanla birlikte, taşınmazda hak sahibi olduğunu düşünen herkesin belirlenen süre içinde mahkemeye başvurması gerekiyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.