Bursa ormanlarındaki geyikler, termal drone ile böyle sayıldı

Türkiye’de ilk kez termal kameralı insansız hava aracı (İHA) ile yaban hayatı envanteri gerçekleştirildi. Bursa Uludağ Üniversitesi Yerleşkesinde üretilen geyikler termal kameralı drone ile sayıldı. 100'ün üzerinde geyik kayıtlara geçti.

Yayın: 07 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 07.11.2020 09:34:51
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
963 okunma
Google News

 

Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Geyik Üretme İstasyonunda ülkemizde ilk kez termal kameralı insan hava aracı ile yaban hayatı envanteri gerçekleştirildi.

 

Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ekrem Terzioğlu koordinasyonunda gerçekleştirilen envanter çalışmasına, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Gündoğdu ve Doç. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ve teknik personel katıldı.

 

 

Envater çalışmasında üzerine termal kamera takılı drone kullanıldı. Güncel teknolojinin yaban hayatı envanterine entegre edildiği ve bir ilk olan bu çalışmanın Bursa Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan diğer illerde ve Türkiye'nin doğal hayatına yönelik yapılacak çalışmalarda daha da yaygınlaşarak devam edeceği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.