Bozbey’den kentsel dönüşüm mesajları!

Programda konuşan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, projelerini tanıttı

Bursa Yayın: 01 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 01.03.2024 10:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
34 okunma
Google News

Bozbey, “Bursa değişecek ve Bursa dönüşecek. Dağımız, denizimiz, tarım alanlarımız, tarihi turistik değerlerimiz ve nitelikli insan gücümüz var. Bursamızın geleceğini şansa bırakmayıp adil katılımcı ve dirençli bir şehir olması için stratejik plan oluşturacağız. Bu çerçevede ivedilikle bir planlama ajansı kuracağız. İçerisinde akademik oda temsilcileri ve üniversitelerimizin de olacağı Bursa Akademik Kurulunu hayata geçireceğiz. Bu sayede ulaşım, sanayi kültür ve turizm, demografik yapı, sektörel, kırsal alan, yeşil alan stratejilerine yönelik master planların yapılmasını sağlayacağız. Katılımcı bir süreçte öneriler oluşturularak, çevre düzeni planının hazırlanması ve onaylanması ile Bursa’nın iki bin elli vizyonunu yani Bursa’nın anayasasını hazırlayacağız. Riskli bölgelerde bulunan tehlikeli ve niteliksiz yapıların sosyal altyapı ve ulaşım ağının yetersiz olduğu plansız kent dokusunun değişmesi için hemen her türlü afete dayanıklı, yeterli sosyal donatı alanlarının sağlandığı, sürdürülebilir yeşil alanlar içinde temiz havanın solunabildiği güçlü, planlı ve yaşanabilir bir kent oluşturmak için, Bursa genelinde merkez ilçelerle birlikte tüm ilçelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağız. Kentsel dönüşüm planlarımızı mikro bölgelemeler ve analiz çalışmalarına göre katılımcı süreçlerle hazırlayacağız.” dedi.

‘İNSAN ODAKLI YAPACAĞIZ’

“Kentsel dönüşüm süresince kullanılmak üzere öncesinde yapacağımız konutlarla inşaatların yapım süresi boyunca hak sahibi vatandaşlarımız kalabilecekler” diyen Bozbey, “Kentimizde gerçekleştireceğimiz kentsel dönüşüm projelerini öncelikle hak sahiplerinin hakkının korunması kaydıyla insan odaklı yapacağız. Kentsel dönüşüm Bursa içinde, benim için de hassas bir konu. Depreme dayanıksız, iki katlı evleri yıkıp yerine on katlı binaları yapmak kentsel dönüşüm değildir. Olsa olsa rantsal dönüşümdür. Her şeyi düşünmeli planlı, adil ve şeffaf olmalısınız. Bursa’yı doğaya saygılı, adil, dengeli ve sağlıklı bir şekilde herkesi kapsayacak yeşil alanlarla donatmak kentimizin ekosistemini iyileştirmek öncelikli hedeflerimizden biri” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.