Bozbey’den çirkin saldırıya tepki: Bursalılar sandıkta cevap verecek

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir’in billboardlardaki seçim afişlerine çirkin saldırı düzenlendi.

Bursa Yayın: 23 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 23.03.2024 16:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
83 okunma
Google News

Yapılan bu saldırıya tepki gösteren Bozbey, ‘Tüm bu yapılanlara sandıkta herkes cevabını verecek. Biz Bursalılara güveniyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden hareket ettiğimiz Nilüfer’de böyle bir saldırı ile karşılaşmak hepimizi üzdü. Biz sakin olmak zorundayız, biz yasayı yönetmeyi biliyoruz onlara uyar gerekliliğini yerine getiririz. Bu saldırıyı kınıyorum Bursalılar da bu saldırıya 31 Mart ta fazlasıyla verecektir” dedi.

 

Şehrin her noktası partilerin büyükşehir belediye başkan adayları ve ilçe belediye başkan adaylarının seçim afişleri ile donatıldı.

WhatsApp Image 2024 03 23 at 14.31.37

Bu doğrultuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediye Başkan Adaylarının Ata Bulvarı mevkiinde bulunan billboardlardaki afişlerine ve pankartlarına çirkin saldırı düzenlendi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir’in seçim afişleri ve billboardlardaki reklam görselleri kırmızı sprey boyalar ile uygunsuz kelimelerle boyandı.

943c45a9 8b70 4569 91ed 55287c233865 1

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında CHP’nin afişlerine yapılan saldırıya tepki göstererek, Seçim Kurulu kararlarına uyulmadığına dikkat çeken CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Her kesim kararını vermiş 31 Mart gününü bekliyor. Tüm bu yapılanlara sandıkta herkes cevabını verecek. Biz Bursalılara güveniyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden hareket ettiğimiz Nilüfer’de böyle bir saldırı ile karşılaşmak hepimizi üzdü. Biz sakin olmak zorundayız, biz yasayı yönetmeyi biliyoruz onlara uyar gerekliliğini yerine getiririz. Bu saldırıyı kınıyorum Bursalılar da bu saldırıya 31 Mart ta fazlasıyla verecektir” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2024 03 23 at 14.31.33

Bozbey’in konuşması şu şekilde;

“Evet değerli arkadaşlar şunun şurasında içerisinde yedi gün kaldı. Bu yedi günlük sürece gelinceye kadar zaten adil olmayan hem kamu kaynaklarını kullanan bir taraf var. Aynı zamanda kamunun idarecilerinin de maalesef yasal olarak görmüş oldukları yanlışın üzerine gitmeyerek onları koruyan bir anlayış var. bunu aylardır yaşıyoruz. Sahada yaşıyoruz, yaşamaya da devam ediyoruz. Kesinlikle doğru değil. Kamu görevi yapan bugün kamu idarecilerinin büyük bir sorumluluğu vardır. Yasalara bağlı olarak hizmet ettiklerini asla unutmamaları gerekiyor. Onlar bir partinin il başkanı ya da ilçe başkanı değiller. Onlar kamu idarecisi olarak yasaya göre yasalara göre hareket eden ve bunun gereğini yerine getiren sorumlu kişilerdir.”

‘ADALETSİZ BİR SEÇİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Halkın kararını verdiğini ifade eden Bozbey, 31 Mart Yerel Seçimlerine işaret ederek, “Bu kişileri, bu yaptıkları yasa dışı olaylara göz yummalarından ve yasal olmayan durumlara çanak tutmalarından dolayı ben Bursalılara şikayet ediyorum. Bursalılar bunları çok iyi tanımalı çok iyi anlamalı. Adaletsiz bir seçimle karşı karşıyayız. Ama hiç önemli değil. Halk kararını vermiş Bursalılar kararını vermiş, esnaf kararını vermiş, gençler kararını vermiş, kadınlar kararını vermiş, emekliler kararını vermiş, çiftçi kararını vermiş, iş dünyası kararını vermiş her kesim kararını vermiş. 31 Mart’ı bekliyor. Tüm bu yapılanlara 31 Mart’ta gerçekten sandıkta herkes cevabını verecek. Hiç merak etmesinler, çünkü biz Bursalılara güveniyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla yıllarca hizmet ettiğimiz Nilüfer’de böyle bir olayla karşılaşmamız da hakikaten bizleri son derece üzdü. Bir başka yerlerde de yapılabilir. Özellikle kalan bu 7 günlük süreç içerisinde yine yalanlar, iftiralar böyle bir provokatif hareketlerle karşılaşabiliriz. Ama biz sakiniz, sakin olmak zorundayız. Çünkü biz yasanın ve yönetmeliğin ne olduğunu biliyoruz. Bizim yasalara karşı boynumuz kıldan incedir. Biz yasalara uyar yasaların gerekliliğini yerine getiririz. Biz böyle yetiştik, böyle öğrendik, böyle de devam ediyoruz. Onun için yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Ama sadece Nilüferliler değil Bursalılar da bu saldırıya gerekli cevabı 31 Mart’ta fazlasıyla vereceklerdir” ifadelerini kullandı.

‘1 NİSAN’DA GÜLÜMSEYEN BURSA’DA UYANACAĞIZ’

Konuşmasını sürdüren Bozbey, “Gerçekten süreç hayli zor şartlarda yürüyor ama şuradan bir kez daha uyarmak istiyorum. Kamu kaynaklarını bugüne kadar kullanmaya vesile olanlar, bürokratlar, atılan imzalar, nerelere ne ödendiği, ne kadar ödendiği, tüyü bitmemiş Bursalının, o yetimin hakkının o pankartlara ne kadar harcandığı tek tek ortaya çıkarılacak. Bunları bu giderlerin hepsi Bursalılarla paylaşılacak. Bir Nisan sabahı gülümseyen Bursa’da uyanacağız. Ve hizmetlerimize ondan sonra söz verdiğimiz hizmetlere ve desteklere hemen başlayacağız. Bu saldırıların bir daha olmamasını diliyorum. Bundan sonra 7 gün içerisinde, barış ortamı içerisinde 31 Mart’ta ve Bursa’daki seçimin barış, huzur ve güvenli bir ortamda yapılmasını diliyorum ve özellikle de kamu idarecilerinden sorumlu kişilerden de bunları bekliyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.