Başkent Üniversitesi öğrencilerinden ‘oy kullanamıyoruz’ tepkisi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalmasıyla Başkent Üniversitesi’nde okuyan ve oy kullanmak isteyen öğrenciler, seçimlerin sınav takvimi ile çakışması sebebiyle, oy kullanamayacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2. tura kalması nedeniyle bazı üniversite öğrencileri oy kullanmayacaklarını ifade etti.
Başkent Üniversitesi’nde okuyan ve şehir dışında oy kullanması gereken öğrenciler, 2. tur seçim tarihi olan 28 Mayıs’ta yüz yüze gerçekleştirilecek sınav nedeniyle tepkilerini, sosyal medyadan duyurmaya çalıştı.
Başkent Üniversitesi öğrencileri sosyal medyadan yaptıkları açıklamada oy kullanma haklarının dolaylı olarak engellendiğini ifade ederken, bu karardan dönülmemesi halinde seçime katılım oranlarında ciddi düşüş yaşanacağını duyurdu.
ÖĞRENCİLERDEN ÖNERİ VAR!
Üniversiteli öğrenciler, oy kullanabilmek için sınavların ya çevrimiçi yapılmasını ya da sınav tarihlerinin ertelenmesini talep etti.
Başkent Üniversitesi Rektörlüğü’nden ise henüz bir açıklama yapılmazken, öğrenciler oy kullanma taleplerini sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla yeniledi.