Başkan Kanar Mustafakemalpaşa'da 'yerini' güçlendirdi

Belediye muhabirliği de yaptığım için yerel yönetimlerin bugünkü durumunu geçmiş yıllarla kıyasladığımda, şunu rahatlıkla söyleyebilirim: "Mevcut belediye başkanları belki de son 30 yılın en şanssız belediye başkanları"

Yayın: 08 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 08.09.2020 22:58:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
798 okunma
Google News

Bu dönem belediye başkanı olmak ateşten gömlek giymek gibi bir durum. Göreve gelen belediye başkanları ki toplasanız 10 parmağın 10'unu geçmeyen istisnalar dışında hangi partiden olursa olsun geçen bir buçuk yılda başkanlığın keyfini süremediler.

 

Daha ilk günden itibaren masalarında geçmiş dönemden gelen trilyonluk borç ile haciz ve icra dosyaları buldular. Yeri geldi çalıştırdıkları personelin maaşını ödemekte zorlandılar. Öyle belediyeler biliyoruz ki borçlarından dolayı makam odalarından masa ve sandalyeleri haczedildi, alacaklıları belediye binalarının pencerelerini taşladı. Başkanlar belediye işletmesini döndürebilmek için yeri geldi gayrimenkul satıcısı gibi arsa ve konut sattılar. Kredi arayışın girdiklerinde ülkede finansal kriz patlaması yaşandı.

 

Hatırlayacaksınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir buçuk yıl önce Ankara'da kapıları aşındıran belediye başkanlarını uyardı:

 

"Ankara'ya gelmeyin, başınızın çaresine bakın"

 

Tam bu süreci atlatacaklarken bu sefer de koronavirüs salgını ortaya çıktı. Özellikle pandemi döneminde belediyeler temizlik ve hijyen hizmetlerinden tutun da evlere yemek ve erzak servisinde en etkin rol oynadılar.

 

İşte böyle peş peşe gelen sıkıntılı dönemde belediye başkanı olarak sahada çalışmak gerçekten marifet istiyor. Biz öyle belediyeler biliyoruz ki Bursa için kastetmiyorum, TV'lerden ahkam kesip, vitrine oynayan ama süreçte çöplerini toplayamayan belediye başkanları oldu.

 

Tabii kriz dönemleri aynı zamanda bir fırsattır. İş bilenin kılıç kuşananın misali, hiçbir makam "param yok, iş yaptırmıyorlar" diyerek dertlenme ve şikayet etme yeri olmadığından bu süreçte gerçekten başarı hikayeleri yazan başkanlar da oldu.

 

Bunlardan biri de Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.