Bakan Kurum: Müsilaj tehlikesi şu anlık yok

İstanbul'da gerçekleştirilen Marmara Denizi Eylem Planı İl Değerlendirme Toplantısında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizinde şu an için müsilajın olmadığını söyledi.

Gündem Yayın: 23 Şubat 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 23.02.2022 15:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
605 okunma
Google News

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında İstanbulda Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleşen Marmara Denizi Eylem Planı İl Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Bakan Murat Kurum, Marmara Denizinin yüzeyinde ve derinde de şu an için müsilaj olmadığını öne sürerek, "Ancak bu müsilaj olmayacak anlamına gelmemektedir" dedi.

Bakan Kurum, Çanakkalede müsilaj görüldüğü iddialarıyla ilgili, yapılan tespitlerde, gözlemlerde ve uydu görüntülerinde yüzeye vurmuş herhangi bir müsilaj tabakası olmadığını söyledi. Marmara Denizinde izleme faaliyetlerini sürdürdüklerini beilrten Bakan Kurum, "152 noktada izleme faaliyetlerimiz anbean yapıyoruz. Yaptığımız izleme faaliyetleri çok çok olumlu. Özellikle yaz başında 10- 25 metre derinlikte sıkışan müsilaj tabakaları 26 Ocak tarihinde yaptığımız ölçümlerde gözlemlenmedi" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum,  Marmara Denizi Eylem Planı ile ilgili yapılan ve yapılacak çalışmalardan da bahsetti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.