Bakan Akar’dan Afganistan açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Afganistana yeni asker göndermemiz söz konusu değil. Orda zaten mevcudiyetimiz var" dedi.

Gündem Yayın: 23 June 2021 - Wednesday - Güncelleme: 23.06.2021 17:30:05
Editör -
Okuma Süresi: 35 sn.
785 okunma
Google News

Kabil Havalimanı’nda Türkiye’nin rolüne ilişkin açıklama yapan Bakan Akar, “Afgan kardeşlerimizin güvenliğine ve refahına katkı sağlamanın arayışı içindeyiz. Şu anda mevcudiyetimiz orada zaten var, asker göndermek gibi durumumuz söz konusu değil. Diğer ülkelerle teması sürdürüyoruz, arayış içindeyiz.

 

 

Çalışmalar tamamlandığında gerekli tedbirler alınacak, bir plan haline dönüşecek. Bizim için esas olan Kabil Havaalanı önemli, oradaki mevcudiyetimizi devam ettirmek veya ettirmemek konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz her şey Afgan kardeşlerimizin güvenliği ve refahı için.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.