Avrupa'dan getirilen vatandaşların hangi illerde karantinaya alınacağı belli oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 9 Avrupa ülkesindeki 3 bin 614 Türk'ün ülkeye getirildikten sonra İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınacağını açıkladı.

Gündem Yayın: 17 March 2020 - Tuesday - Güncelleme: 17.03.2020 11:54:14
Editör -
Okuma Süresi: 40 sn.
731 okunma
Google News

Çavuşoğlunun açıklamaları şöyle;

 

Tüm misyonlarımızın nelere ihtiyacı varsa onları gönderiyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Fuat Oktay'ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının ardından 15 Mart itibariyle 9 ülkeye uçuşlar durduruldu. Dün dönem isteyen vatandaşlarımızın başvuru yapmasını istedik. Dün akşam itibariyle başvurular tamamlandı. 3 bin 614 vatandaşımız başvurdu. Bu vatandaşlarımızı bu gece yarısına kadar getireceğiz 34 seferle.

 

Vatandaşlarımız döndükten sonra İstanbul ve Kocaeli'ndeki yurtlara yerleştirilecek. İçişleri Bakanımızın talimatıyla İstanbul ve Kocaeli Valilikleri bunları koordine edecek. Sağlık Bakanlığı da doktor ve sağlık personelini temin ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.