Ateşkesin ardından Rusya'dan ilk açıklama! Bölgede durum sakin

Türkiye ile Rusya'nın İdlib'deki gerilimi azaltmak konusunda anlaşmaya varması ve ateşkes imzalanmasının ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi. Rusya'dan yapılan açıklamada ateşkesin gözlemlendiği ve bölgede durumun sakin olduğu belirtildi.

Dünya Yayın: 06 Mart 2020 - Cuma - Güncelleme: 06.03.2020 11:16:22
Editör -
Okuma Süresi: 37 sn.
905 okunma
Google News

İdlib'de Esed rejiminin saldırıları sonrası askerlerimizin şehit olması sonucu gerilen Türkiye- Rusya ilişkileri sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Moskova'da bir araya geldi.

 

Bölgedeki gerginliği dindirmek için yaklaşık 6 saat süren zirveden 'ateşkes' kararı çıktı. Gece yarısı itibarıyla yürürlüğe giren ateşkesin ardından Rusya cephesinden ilk açıklama geldi.

 

"BÖLGEDE SİLAHLAR SUSTU"

 

Aktarılan habere göre Rus askeri kaynakları ateşkesin yakından gözlemlendiğini ve bölgede durumun sakin olduğunu duyurdu.

 

Sahadaki durumun sakin olduğunu belirten Rus askeri kaynaklar, çatışma alanlarında silahların sustuğunu bildirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.