Asgari ücret zammını protesto edip canlı yayını terk etti

TÜRK-İŞ temsilcisi Nazmi Irgat, "Karara muhalefet ediyorum" diyerek asgari ücretin açıklandığı basın toplantısını terk etti.

Gündem Yayın: 26 December 2019 - Thursday - Güncelleme: 26.12.2019 17:27:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1961 okunma
Google News

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için son kez Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda toplandı. Komisyondan çıkan karar doğrultusunda, yeni yılda asgari ücret brüt 2.943 lira net 2.324 lira olarak belirlendi. Belirlenen rakama itiraz eden TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "İşçi kesimi olarak rakamı kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. Karara muhalefet ediyoruz" diyerek asgari ücretin açıklandığı basın toplantısını terk etti.

 

TÜRK-İŞ TARAFINDAN 2578 LİRA TALEP EDİLİYORDU

 

Türk-İş bu yıl, Hak-İş ve DİSK ile birlikte hareket edip, ortak bir rakam açıklama kararı almıştı. Buna göre sendikaların asgari ücret talebi 2578 lira olarak belirlenmişti. Türk-İş Genel Sekreteri Ergün Atalay, asgari ücrette zam pazarlığı başlamadan önce, 2 bin 578 liranın altında bir miktarın pazarlığını yapmayacaklarını söylemişti. Bu karar doğrultusunda, TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat açıklanan rakama itiraz ederek salonu terk etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.